Denne faksimilen viser en av Aftenpostens hytter i Homborsund på Sørlandet.

– Få hyttene ut av bedriften

Aftenposten skaffet 28 feriesteder til ansatte. De har sikret seg mot hytteslakt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mange mediebedrifter har hytter og ferieleiligheter i inn- og utland som tilbys de ansatte til fordelaktige priser. Etter det Journalisten kjenner til er Aftenposten blant de desidert største med hele 28 hytter og feriehus.

«Få hyttene ut av bedriften»

– Hyttene er samlet i en egen stiftelse og eies ikke av Aftenposten, men ledelsen har forpliktet seg til å dekke nødvendig vedlikehold. Jeg vil anbefale alle å velge en modell noe i likhet med vår for å sikre at bedriftene ikke selger unna hyttene i dårlige tider. Få hyttene ut av bedriften, sier Johnny Gimmestad, redaksjonsklubbens representant i Aftenpostens Hyttefond.

Gimmestad sier at størstedelen av de 28 hyttene ligger i to grupper, henholdsvis i Homborsund på Sørlandet og på fjellet ved Kvam. I tillegg har de hytter i Kragerø, Portør, Havstensund ved Strømstad og Marbella.

– Bedriften har vært raus og ytt i overkant av det som trengtes til vedlikehold. Dermed har vi greid å holde leieprisene nede på 700-800 kroner per uke, men vi vet ikke om det fortsetter, sier han.

Ikke salg i VG

Også VG og Dagbladet har hytter som ekstratilbud til egne ansatte. Personal- og informasjonsdirektør Øyvind Næss i VG opplyser at de har sju hytter i Norge og seks i utlandet.

– Noe salg er helt uaktuelt. Tvert imot kjøpte vi to nye hytter ifjor som gave til de ansatte i forbindelse med at vi solgte VG-bygget, sier han.

Næss opplyser at VG har to hytter i Kragerø og fem hytter på fjellet ved Ål. Det diskuteres nå om de skal selge to av Ål-hyttene og heller kjøpe en hytte på Hafjell eller i Trysil med bedre tilbud når det gjelder alpinsport.

I utlandet har VG tre hytter på den spanse Solkysten, en på Lanzarote, en på Gran Canaria og en i Antibes. Alle hyttene og feriehusene eies av bedriften VG, men disponeres av et eget hyttestyre.

Powered by Labrador CMS