Aftenposten-klubbleder Kristjan Molstad (bildet, t.v.) og VG-klubbleder Jostein Matre erklærer støtte til streikende kolleger i Schibsted og VG.

Klubblederne i VG og Aftenposten erklærer støtte til streikende kollegaer

– Stor respekt for våre kollegaer som tar denne kampen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Søndag ble det klart at LO og YS tar medlemmer ut i streik, etter at lønnsforhandlingene med NHO brøt sammen.

Rundt 200 Schibsted- og VG-ansatte organisert i YS er per mandag tatt ut i streik.

Nå mottar de solidaritetserklæring fra klubblederne i Norsk Journalistlag (NJ) i VG og Aftenposten, Jostein Matre og Kristjan Molstad.

«Streik er aldri morsomt, men alltid krevande. Derfor ønsker me som klubbleiarar i dei to største redaksjonsklubbane i Akersgata 55 å visa vår solidaritet med våre kollegaar i konsernet som no står i en tøff, men viktig kamp», skriver klubblederne i en erklæring sendt Journalisten.

VG-klubbleder Jostein Matre.

«Det er ikkje vanskeleg å forstå kravet om reallønnsvekst. Særleg sidan mange som no er i streik opplevde reallønnsnedgang i fjor - slik òg me i redaksjonsklubbane i Aftenposten og VG gjorde - samtidig som leiarar i mange norske selskap hadde lønnsauke langt over prisveksten», skriver klubblederne.

«Mange av dei som no streikar gjør det i solidaritet med kollegaar i andre bransjar som tjener mindre enn dei gjer sjølv. Den vilja til å ta kampen for dei lavtlønna er viktig for at forskjellane i samfunnet vårt ikkje skal bli for store. Derfor har me stor respekt for våre kollegaar som no tar denne kampen. Me ynskjer dei lykke til med streiken, men vil samtidig understreka at me håpar partane raskt finn tilbake til forhandlingsbordet og blir einige om ei løysing.»

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS