NJ-leder Elin Floberghagen tilbyr Amedias konserntillitsvalgte kontorplass. Foto: Kathrine Geard
NJ-leder Elin Floberghagen tilbyr Amedias konserntillitsvalgte kontorplass. Foto: Kathrine Geard

Tilbyr de fortrengte et nytt hjem

NJ klar med både kontorer og juridisk rådgivning for de konserntillitsvalgte i Amedia.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- Jeg er overrasket over hvem konsernledelsen i Amedia ønsker å ha tettest på seg. Hvem låner de øret til? Signalet som gis er at de prioriterer innleide konsulenter som skal bistå med nedskjæringer, framfor de to som representerer alle ansatte i konsernet, sier leder Elin Floberghagen i Norsk Journalistlag.

Må rydde kontoret

Som Journalisten.no fortalte tirsdag fikk Eva Stenbro og Jan Erik Skau, konserntillitsvalgte i Amedia (tidligere A-pressen/Edda Media), en uke på seg til å rydde sitt felles kontor i lokalene til konsernadministrasjonen. Konsernsjef Eriksen trenger kontoret fra 1. oktober, blant annet til konsulenter fra Boston Consulting Group.

BCG, som har et frynsete rykte i mediekretser, skal jobbe med synergiuttakene i Amedia. Det nyfusjonerte konsernet har varslet kostnadskutt på 350 millioner kroner.

Sterke reaksjoner

Stenbro og Skau skal etter planen inn i nye kontorer i et kontorbygg litt lenger ned i Akersgata i Oslo. Der blir de eventuelt samlokalisert med blant annet nasjonalt salg (Mediasite) i Edda Media. Flytteordren til de konserntillitsvalgte har vakt sterke reaksjoner blant ansatte og tillitsvalgte, som oppfatter at Amedias ledelse nedprioriterer de konserntillitsvalgte til fordel for BCGs effektiviseringseksperter.

- Vi argumenterte mot en flytting da vi mener at dette vil gi oss dårlige arbeidsvilkår. ”Ute av syne, ute av sinn”, er det noe som heter, og vi frykter at flyttingen vil gjøre det vanskeligere for oss å følge de prosessene som konsernet går inn i de neste ukene og månedene, skrev Stenbro og Skau i en mail til de nær 200 tillitsvalgte i Amedia mandag.

Et faglig hjem

Nå griper NJ inn i striden, ved å tilby Stenbro og Skau et faglig hjem i NJs lokaler. NJ holder til i Torggata, noen drøye steinkast unna Amedias hovedkontor. Floberghagen viser til at alle forbund som er representert i Amedia mener det er viktig at de konserntillitsvalgte holder til i et sterkt faglig miljø.

- I samarbeid med de andre forbundene tilbyr vi de to konserntillitsvalgte  kontorer hos oss, der de vil ha god tilgang på både faglig og juridisk rådgivning.

Sunt med avstand?

- En del ansatte og tillitsvalgte mener at det kan være en fordel at de øverste tillitsvalgte ikke sitter for nær konsernledelsen, at de holder armlengdes avstand?

- Det må være opp til de enkelte tillitsvalgte hvor tett de vil være på den store informasjonsflyten i et konsern. Jeg forholder meg til deres ønsker. Dette handler ikke om avstanden i meter, men om hvor viktige de tillitsvalgte er og burde være. Det ønsker NJ å markere tydelig, gjennom å åpne våre lokaler for dem.

Ekstraordinært møte

De konserntillitsvalgte håper fortsatt på at Amedia-ledelsen snur og lar dem beholde sitt nåværende felleskontor i Akersgata. Tilbudet fra NJ vil bli diskutert på et snarlig møte i det øverste tillitsvalgtorganet i Amedia. Det består av konsernutvalget for tillitsvalgte i tidligere A-pressen og det tilsvarende arbeidsutvalget for Edda-tillitsvalgte.

- KU og AU har bedt om et ekstraordinært møte, som vil bli gjennomført så fort vi rekker. Tilbudet fra NJ er åpenbart noe KU/AU må diskutere og ta stilling til, sier Stenbro.

- Hva synes du selv om tilbudet?

- Jeg synes det er allright å se at også forbundene i Amedia mener at dette er en viktig sak, og at de nå har engasjert seg.

Powered by Labrador CMS