Lars Joakim Skarvøy ønsker ikke å fortsette i styret til Stortingets presselosje. Foto: NTB scanpix

Dansevideo-journalist dropper gjenvalg til Stortingets presselosje

Ikke gitt noen begrunnelse.

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG-journalist Lars Joakim Skarvøy, som er i hardt vær etter saken om dansevideoen med Trond Giske (Ap), tar ikke gjenvalg i Stortingets presselosje.

Onsdag skal presselosjen, organisasjonen for journalister som dekker norsk politikk på Stortinget, ha årsmøte. På dagsordenen står blant annet valg av nytt styre.

Skarvøy, VG-journalisten som laget den omstridte saken om selfie-dansevideoen fra Bar Vulkan i Oslo, har inntil nå vært kasserer i foreningen. I helgen meddelte han at han ikke tar gjenvalg til vervet, melder Aftenposten.

Leder i valgkomiteen, Tore Gjerstad, sier til avisen at Skarvøy ikke ga noen begrunnelse for avgjørelsen. Heller ikke Mats Rønning, leder i presselosjen og leder i Dagbladets politiske avdeling, vet hvorfor Skarvøy dropper gjenvalg.

Kvinnen på Giske-videoen har anklaget VG-journalisten for å fabrikkere sitater og framstille det som skjedde på Bar Vulkan på uriktig måte. På spørsmål om hvorvidt det ville vært problematisk å ha Skarvøy med videre i styret i kjølvannet av dette, svarer Rønning følgende:

– Det ønsker jeg ikke å gå inn på. Vi har ikke sett VGs konklusjoner eller hørt Skarvøys versjon av det som skjedde. Og jeg har ikke det hele bildet. Jeg vet heller ikke om hans ønske om ikke å ta gjenvalg er begrunnet i denne saken.

Aftenposten har ikke lyktes i å få kontakt med Skarvøy selv.

Powered by Labrador CMS