Ytringen-journalist Andreas Gatare Øvergård sa det som det var: «Journalist våknet for å skrive ingenting». Bildet er fra forberedelser til spelet om Sanct Svithun-forliset.

Lokaljournalisten med ærlig rapport: Ingenting hadde skjedd 

«Journalist våknet for å skrive ingenting».

Publisert Sist oppdatert

For noen journalister er det et mareritt, for andre kanskje mer ønskedrøm:

Å møte opp på jobb en dag, men at det ikke finnes noen nyheter å skrive sak om.

Den følelsen fikk journalist Andreas Gatare Øvergård i lokalavisa Ytringen kjenne på kroppen søndag morgen 3. september. Det var hans vakthelg, slik han har hver fjerde uke.

– Kreativiteten begrenset

Da han troppet opp på jobb var politiloggen for dekningsområdet Ytre Namdal og Bindal tom, det samme var Twitter-feeden, og i de større mediene var det fint lite relevant å hente.

Det ble en ærlig søndagsmorgenrapport fra en søvnig journalist: «Dette skjedde i natt: Journalist våknet for å skrive ingenting».

Ikke alltid rolig i Ytringens dekningsområde. Her intervjuer Andreas Gatare Øvergård artist Maria Arredondo.

– Vi har jo bestemt oss for å ha en fast morgenrapport, så den måtte skrives. Det var tidlig om morgenen, og kreativiteten var begrenset, så dette ble resultatet, forklarer Øvergård til Journalisten.

Som regel er det noe å finne, for eksempel i politiloggen, men denne gangen var det dørgende stille, forteller Ytringen-journalisten, som skrev:

«Med unntak av ruteknusing i Rørvik i går kveld (se egen sak), har også denne natten vært rolig i Ytre Namdal og Bindal. Riksmediene har heller ikke de store nyhetene på morgenkvisten.»

Tatt grep før

Resten av artikkelen lyder i sin helhet:

«Har du tenkt å ta deg en tur utendørs i dag, må du belage deg på å bli våt siden Yr melder store nedbørsmengder utover dagen.»

Det har hendt før at det er lite å melde om i morgentimene, forteller Øvergård, som har tatt kreative grep også tidligere, blant annet med morgenrapport i limerick-format.

– Det skjer rett som det er at det har vært rolig, da kan man iallfall prøve noe som skaper litt interesse.

Resten av søndagen ble tilbrakt ute i felt til ulike saker, forteller Ytringen-journalisten.

Powered by Labrador CMS