VG og Dagbladet kutter løssalget i Brønnøysund og deler av Ytre Helgeland.

Papiravis

Denne plakaten møter VG-kjøpere i Brønnøy

– Dessverre er det sånn at Norge byr på noen utfordringer i geografi som vi er nødt til å forholde oss til, sier VGs direktør for print.

Publisert Sist oppdatert

Fra og med fredag var det ikke mulig å kjøpe VG i løssalg i Brønnøy, skriver Brønnøysunds Avis

Lokalavisen forteller videre at kundene blir møtt med en plakat om at VG har besluttet at det ikke lenger er lønnsomt å levere papiraviser i området.

Papiravisen til Dagbladet, som blir distribuerte sammen med VG, rammes også av endringene, opplyser avisen.

Jan-Christian Walle, direktør for print i VG, forklarer papirkuttet på følgende måte:

– Det er dessverre en enkel forklaring på det, det handler jo om utviklingen på papirpriser og det som har skjedd de siste årene med priser på distribusjon av papir. Vi må gjøre noe grep for å tilpasse oss markedet og kunne fortsette å gi ut papiravis. I noen områder har vi derfor måtte begrense og redusere noe på distribusjon, sier han til Brønnøysunds Avis.

På spørsmål fra avisen om hvilke andre steder i landet som kan bli rammet av tilsvarende kutt, svarer Walle:

– Det er i hovedsak Brønnøysund som per i dag er den største utfordringen, samt noen områder i Ytre Helgeland hvor det er veldig lang kjørevei og få andre titler å dele kostnadene med som får redusert distribusjon.

Men endringer kan også skje andre steder:

– Generelt ser vi på hele distribusjonen vår i hele landet, foreløpig har vi løsninger for de aller fleste områder, men dessverre er det sånn at Norge byr på noen utfordringer i geografi som vi er nødt til å forholde oss til, sier Walle til Brønnøysunds Avis.

Powered by Labrador CMS