Marte Lindi rykker opp fra redaksjonssjef til redaktør for NRK Finnmark.

MEDIEFOLK:

Marte Lindi blir ny redaktør i NRK Finnmark

– Det er store sko å fylle etter tidligere redaktører.

Publisert Sist oppdatert

NRK Finnmark gjenopprettes som selvstående distriktskontor ved nyttår, og Marte Lindi får ansvaret for å lede avdelingen med hovedsete i Alta, skriver NRK i en pressemelding.

– Det blir veldig spennende å skulle ta over styringen i det gjenoppståtte NRK Finnmark. Det er med ærefrykt jeg har sagt ja til jobben. Det er store sko å fylle etter tidligere redaktører, men jeg tar med meg min erfaring fra 20 år i mediebransjen i nord, og min bakgrunn som same og finnmarking. Så vet jeg at jeg har en solid gjeng i ryggen i NRK, spesielt i Finnmark, sier Lindi i pressemeldingen.

Lindi er født og oppvokst i Karasjok.

– I Marte får vi en redaktør med inngående kunnskap om fylket og om NRKs oppdrag og virksomhet. Jeg er trygg på at hun vil lede den dyktige gjengen vi har i Finnmark på en utmerket måte og bidra til å videreutvikle tilbudet vårt både til det lokale og nasjonale publikum, sier regionredaktør i nord, Nina Einem.

Lindi er i dag redaksjonssjef for NRK i Finnmark. Før hun startet i NRK for ti år siden, jobbet hun blant annet i TV Finnmark og nesten 10 år i Finnmark Dagblad, først som sportsjournalist og sportsleder, og deretter med nyhetsjobbing, skriver NRK.

Powered by Labrador CMS