Gravesjef Anna Myroniuk i Kyiv Independent kommer til Dataskup- konferansen 2022.

Dataskup 2022:

Meduza og Kyiv Independent kommer til Dataskup

– Sier noe om hva våre ukrainske og russiske kolleger risikerer ved å gjøre jobben sin, sier Skup-styrelederen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På Dataskup-konferansen som avholdes i Oslo lørdag 22. oktober, forteller en av journalistene fra det russiske nyhetsnettstedet Meduza om hvordan de har blitt en av de viktigste kildene til kritisk journalistikk om krigen mot Ukraina.

Det melder Skup-styret i en pressemelding fredag.

Meduza vant Fritt Ords Pris i 2022 for modig, uavhengig og faktabasert journalistikk. Med grundig og objektiv journalistikk om og fra Russland og landene rundt har nettavisen fått et internasjonalt publikum, både på russisk og engelsk.

Det er ikke risikofritt å drive kritisk journalistikk mot Putins styre, og på Dataskup forteller en av redaksjonens datajournalister om hvordan han jobber for å vise krigen Putin skjuler for russerne.

Datajournalisten jobber fra eksil i Praha og navnet hans er av sikkerhetsmessige hensyn ikke nevnt i programmet.

– Når vi ikke kan fortelle hvem som kommer på Dataskup av hensyn til deres og familiens sikkerhet, sier det noe om hva våre ukrainske og russiske kolleger risikerer ved å gjøre jobben sin. Vi er svært takknemlige for at datajournalisten fra Meduza er villig til å komme for å lære bort sine metoder til norske journalister, sier Skup-styreleder Nina Selbo Torset.

Meduza-journalisten får selskap av gravesjef Anna Myroniuk i Kyiv Independent. Hun dekker menneskerettigheter, oligarker og ulovlig handel i øst, og på Dataskup forteller hun om utfordringene hun møter som gravejournalist i krigssonen.

– Krigen i Ukraina er en av de viktigste nyhetssakene i vår tid. Meduza og Kyiv Independent er begge toneangivende medier som vi alle bør lytte til og lære av. Lørdag 22. oktober får vi sjansen til det, sier Torset.

Powered by Labrador CMS