Stig Jakobsen sier de har omsorg for Adresseavisen og forstår at de er pressa.

Mener Adressa blokkerte sak for Nidaros: – Halvskitne triks

– Har ikke ment å si at kilder ikke får snakke med Nidaros, svarer Adressa.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag publiserte avisa Nidaros en sak om at MDG-politikeren Line Fjørstad ble påkjørt av en buss på Breidablikk i Trondheim. Fjørstad, som kom uskadet fra hendelsen, meldte selv om påkjørselen på Twitter.

I artikkelen skriver Nidaros at de kontaktet Fjørstad for kommentar, men at hun svarte dem i en sms at hun hadde vært i kontakt med konkurrenten i Trondheims avisflora:

«Jeg har dessverre snakka med Adressa. Og de vil ha det for seg sjøl fram til publisering. Du veit sikkert hvordan det der er.»

– Ribba for ressurser

Ansvarlig redaktør i Nidaros, Stig Jakobsen, sier til Journalisten at dette ikke er første gangen han har opplevd at Adresseavisen ber kilder om ikke å uttale seg til Nidaros.

Han uttaler lakonisk:

– Jeg må si vi har stor forståelse for Adressas metode. De sitter der nesten ribba for ressurser med bare 100 redaksjonelt ansatte. Det er jo innlysende at de da må ty til halvskitne triks for å holde tritt med oss.

På spørsmål om de blir irriterte av at kilder har fått beskjed om å ikke snakke med dem, svarer Jakobsen at de er nødt til å vise omsorg.

– De er pressa og vi har forståelse for deres situasjon, avslutter han.

– Vært litt utydelige

Ifølge nyhetsredaktør i Adresseavisen, Erlend Hansen Juvik, ble Fjørstad kontaktet mandag, og ble bedt om å ta kontakt dersom andre medier tok kontakt med henne.

– Alle ønsker å være først, og det er greit å vite om noen andre medier er på banen, sier Hansen Juvik.

Når da Nidaros har kontaktet kilden og fått beskjed om at hun kun snakker med Adresseavisen, skyldes det at Adresseavisen ikke har vært tydelige nok på hva de har ment, mener han.

– Da burde vi ha vært tydelige og presisert at hun kan snakke med hvem hun måtte ønske. Der har vi kanskje vært litt utydelige, og det tar vi på vår kappe.

Hansen Juvik sier at dersom Nidaros-redaktør Jakobsen mener Adresseavisen har gjort lignende ting tidligere, er det i så fall noe Jakobsen bør dokumentere.

– Alle medier ønsker å være først med en sak, så vi prøver ofte å sjekke om det er andre medier på banen. Vi har ikke ment å si at kilder ikke får snakke med Nidaros. Så svaret er nei, Adresseavisen har ikke behov for, eller en praksis, som hindrer kilder i å snakke med Nidaros, avslutter Hansen Juvik.Powered by Labrador CMS