Halvparten av svarende i Journalistens undersøkelse mener NRK bør avslutte samarbeidet med Sophie Elise Isachsen.
Halvparten av svarende i Journalistens undersøkelse mener NRK bør avslutte samarbeidet med Sophie Elise Isachsen.

NRK og Sophie Elise

Undersøkelse: Halvparten mener NRK bør avslutte Sophie Elise-samarbeid

Under 10 prosent mener samarbeidet med influenseren kan fortsette som før.

Publisert Sist oppdatert

37,9 prosent av de svarende i en spørreundersøkelse utført på vegne av Journalisten, mener situasjonen rundt influenser og NRK-podkastprogramleder Sofie Steen Isachsen har svekket deres tillit til NRK.

Samtidig mener et stort flertall at NRK enten bør kutte båndene til influenseren, eller sette betingelser for videre samarbeid, viser undersøkelsen utført av Infact.

47,7 av de svarende svarer «avslutte samarbeid» på spørsmål om hva NRK bør gjøre. 24,8 prosent har valgt «sette betingelser for samarbeid», mens 17,8 prosent har svart vet ikke.

Kun 9,7 prosent mener samarbeidet kan fortsette som før.

Svekket tillit

Isachsens tilknytning til NRK via podkasten «Sophie og Fetisha» var omdiskutert fra før, men diskusjonen og kritikken tok igjen av etter et bilde som ble publisert på Instagram og lå ute i bare noen minutter.

Bildet, som viser Isachsen sammen med en venninne som holder en liten pose med tilsynelatende hvitt pulver, og som ble lagt ut med teksten «Livet blir cirka en milliard ganger morsommere når man bare gir faen», har ført til tusenvis av klager til Kringkastingsrådet og debatt blant både befolkningen og aviskommentatorene.

Og har ført til at flere har fått tilliten til den skattefinansierte rikskringkasteren svekket, ifølge Journalistens undersøkelse:

På spørsmålet «har samarbeidet påvirket din tillit til NRK?» svarer 37,9 prosent at «tilliten er svekket». 46,8 prosent svarer «nei».

1,4 prosent svarer at samarbeidet har styrket deres tillit til NRK.

Skille mellom aldersgrupper

Undersøkelsen er gjennomført som automatiske telefonintervjuer mandag 20. februar, blant 1021 norske innbyggere over 18 år. Utvalget er vektet etter kjønn, alder, bosted og partivalg i 2021, og skal ha en feilmargin på maksimalt 3 prosentpoeng.

Enkelte skillelinjer kan ses mellom aldersgruppene som har svart; i gruppen 18-29 år svarer 26,4 prosent at NRK bør avslutte samarbeidet med Isachsen, mens tallet er oppe i over 54 prosent for de over 45 år.

Journalisten har søkt kommentar til tallene fra NRK ved fungerende underholdningsredaktør Christina Rezk Resar, men har hittil ikke fått svar.


Powered by Labrador CMS