Millionkutt i TV 2

Kan ikke utelukke nedbemanning.

Publisert Sist oppdatert

TV 2 står overfor store kutt. Foreløpig anslag er en kostnadsreduksjon på 400 millioner kroner i 2024, skriver TV2.no.

Saken ble først omtalt av Medier24.

– Mediebransjen er under sterkt press, i Norge og globalt. Samtidig skaper den teknologiske utviklingen behov for nye og større investeringer som TV 2 bør og må ta. Betydelig økte priser på produksjon og attraktivt innhold, en svekket norsk krone, og økt konkurranse rammer alle redaktørstyrte medier. Det får nå konsekvenser også for TV 2, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør til TV2.no.

Sandnes sier videre at TV 2 skal se grundig på hele kostnadsbildet, og at de ikke kan utelukke nedbemanning.

Dramatisk

– Jeg tenker at dette er dramatisk. Mange i TV 2 har prosessen fra 2017 friskt i minne, forteller klubbleder i TV 2, Margrethe Håland Solheim, til Journalisten.

Solheim forteller at hun har sett en lang liste med ting TV 2 kan kutte i, men at den ikke inneholder navn på grupper eller mennesker, samtidig erkjenner hun at det kan være vanskelig å nå en så stor sum uten at det går utover bemanningen. 

Klubbleder i TV 2, Margrethe Håland Solheim.

– Det spennende nå vil jo bli hvor de tenker at det er rom for å kutte i bemanning. Det vet vi ikke nå, men TV 2 har søkt allmennkringkaster-oppdraget, og for å ta på seg et slikt oppdrag, er det begrensa hvor mye du kan kutte i det redaksjonelle produktet, sier hun. 

– Hvordan er stemningen på huset nå? Kom nyheten overraskende på eller har dere vært forberedt? 

– Vi har fått små drypp den siste tiden, så jeg tror ikke folk er veldig sjokkerte. Men det oppstår jo mange spørsmål, og det er ikke så mange svar på de akkurat nå. Det er nok noen som kjenner på litt uro, sier Solheim.

Søker avtale

Tidligere denne uken ble det klart at TV 2 fortsatt ønsker å være kommersiell allmennkringkaster, og at mediehuset kommer til å sende inn en søknad til avtalen som regjeringen lyste ut i vår, som kommersiell allmennkringkaster.

Kanalen har allerede en avtale med staten om å kringkaste nyheter, program for barn og unge og norsk film- og TV-drama som kommersiell aktør, som går ut til nyttår.

Staten betaler inntil 150 millioner kroner til aktøren som får tilslaget. Det er en økning på 15 millioner kroner årlig.

Powered by Labrador CMS