New York Times sa nei til den ferske saken med oppsiktsvekkende påstander fra en varsler fra etterretningsmiljøet.
New York Times sa nei til den ferske saken med oppsiktsvekkende påstander fra en varsler fra etterretningsmiljøet.

New York Times sa nei til UFO-artikkelen

Flere detaljer om publiseringen av den oppsiktsvekkende saken.

Publisert

Både New York Times, Washington Post og Politico hadde mulighet til å publisere den oppsiktsvekkende artikkelen om etterretningsvarsleren David Grusch, som hevder USA sitter på utenomjordiske fartøy, skriver Vanity Fair.

Til slutt ble artikkelen publisert i nettavisa The Debrief.

New York Times publiserte i 2017 en artikkel fra journalistene Ralph Blumenthal og Leslie Kean om at Pentagon hadde et hemmelig program for UFO-undersøkelser, men takket nei til den nye artikkelen fra journalistene, bekrefter Blumenthal selv overfor Vanity Fair.

Blumenthal har tidligere vært fast ansatt i New York Times i 45 år.

Washington Post satt på saken i flere uker og ønsket å jobbe videre med den, men mente den ikke var klar for publisering, mens frilansjournalistene syntes Politico brukte for lang tid, skriver Vanity Fair. 

– Vi var interessert i artikkelen, men reporterne insisterte på en garanti for publiseringstidspunkt som betød at vi ikke hadde kunnet fullføre vår prosess og holde vår standard, sier en talsperson til magasinet.

Facebook har Leslie Kean selv understreket at Washington Post ikke takket nei til artikkelen.

– Ralph og jeg gikk til The Debrief fordi det vokste fram et press på å publisere raskt, skriver journalisten.

Ifølge Blumenthal hadde varslerens identitet lekket på nettet, og han begynte å oppleve trakassering. Rask publisering var viktig for å beskytte Grusch, sier han til Vanity Fair.

Magasinet påpeker at metoden bak artikkelen har blitt omdiskutert etter publisering, og at verken varsleren Grusch eller journalistene selv har sett de påståtte fartøyene, eller bilder av dem.

Amerikanske myndighetstalspersoner har avvist påstandene fra Grusch etter publisering av Debrief-artikkelen.

Powered by Labrador CMS