Her er alle innspillene til Medietilsynet

Nils Martin Silvola
nyhetsstudio

Medietilsynet har fått i oppdrag å vurdere de eksisterende mediestøtteordningene, og har bedt bransjen om innspill.

Torsdag har tilsynet publisert alle innkomne innspill, 25 i tallet.

Flere av innspillsforfatterne tar for seg ulike sider ved innretningen av produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier, gjerne kalt pressestøtten.

Dansk-eide Watch Media, som driver ni nisjemedier i Norge og som fikk avslag på pressestøttesøknaden i fjor, tar for eksempel opp kravet om at et selskap kun kan drive ett medium, hvis dette mediet mottar pressestøtte.

«Et krav kunne i stedet være at det administrative setup innrettes slik at man til enhver tid kan måle og fremlegge økonomien for det nisjemediet som det søkes støtte for. Alternativt å lempe på kravene til hvornår det er snakk om ett samlet medie, eller flere særskilte medier», skriver landsjef Kristin Stoltenberg, med enkelte danske vendinger.

Klassekampen, landets største pressestøttemottaker, peker på flere fronter der norske medier er under press for øyeblikket, i sitt innspill.

«Dette er ikke tidspunktet for å endre ordningene på måter som reduserer støtten til norske medier», skriver redaktør Mari Skurdal og direktør Harald Fougner, og ramser blant annet opp press fra tek-aktører, et papirsystem med utfordringer, kostnader ved digitalisering og et krevende annonsemarked.

Videre peker de på konsekvensene av innført avkortning i tilskudd ved økt omsetning:

«Vi er glade for taket ble justert slik at effekten av den ble skjøvet noe fram i tid, men den vil like fullt ha alvorlige konsekvenser for oss når den avkortningen inntreffer. Vi tror det er lite hensiktsmessig med en slik mekanisme, og dette kommer som et tak selv om veksten vår bare er i takt med stadig eskalerende utgifter. Vi er redd ordningen vil fungere som et funksjonelt tak for hvor stor en konsernuavhengig avis kan bli i Norge.»

Powered by Labrador CMS