NRK endret i titler få timer etter angrepet mot sykehus på Gazastripen tirsdag kveld.

NRK endret Gaza-titler:
– Ble for konstaterende

Krevende saker å håndtere på desk, uttaler utenrikssjef etter sykehusangrep.

Publisert Sist oppdatert

Angrepet mot et sykehusområde i Gaza tirsdag kveld, som ble meldt å ha drept hundrevis av mennesker, vakte oppsikt verden over.

Allerede samme kveld nektet det israelske forsvaret for at de sto bak angrepet, og det hersker fremdeles usikkerhet om bakgrunnen for ekpslosjonen. 

Tirsdag kveld publiserte flere medier artikler med titler som senere har blitt endret, deriblant NRK:

En artikkel som ved publisering hadde tittel «Flere hundre drept i israelske luftangrep mot skole og sykehus i Gaza» har nå blitt endret til «Hamas: 500 drept i israelske luftangrep mot sykehus og skole i Gaza».

En annen artikkel hadde først tittel «Fleire land fordømmer det israelske angrepet» (slik url-en fremdeles gjenspeiler torsdag), men har nå tittel «Fleire land fordømmer sjukehusangrepet».

– Titlene ble for konstaterende på et tidlig tidspunkt. Derfor ble de endret. Samtidig hadde vi tydelig forbehold og kildehenvisning i ingress og sak, forteller utenrikssjef Sigurd Falkenberg Mikkelsen i en e-post til Journalisten.

– Denne typen hendelser er krevende å håndtere på desk fordi det er vanskelig å verifisere informasjonen om det som jo var en stor og viktig nyhetshendelse. Det tok også en stund før IDF uttalte seg. Det gjorde at vi en periode kun hadde palestinske myndigheter å forholde oss til, skriver Mikkelsen.

Han opplyser at titlene ble endret kl 23.30 tirsdag.

– Vi siterte til orientering Hamas i pushmeldingen vi sendte ut 19.29.

Powered by Labrador CMS