NTBs sjefredaktør Tina Mari Flem og Torgeir Haugen, seksjonssjef for politioperativ seksjon i Politidirektoratet, signerer ny samarbeidsavtale.

NTB og politiet lanserer ny politilogg-løsning

Politiet håper dette vil bidra til mer åpenhet.

Publisert Sist oppdatert

NTB og Politidirektoratet har nå inngått en samarbeidsavtale om formidling av operativ informasjon fra Politiloggen til mediene.

Løsningen bygger videre på det prisvinnende Oslopiloten-prosjektet.

«Politiloggen er utviklet slik at politiet kan publisere overordnet informasjon til allmennheten på politiet.no, og samtidig sende mer detaljert informasjon til mediene som jobber med dekningen av saken», skriver NTB i en pressemelding.

– Vi håper denne løsningen vil bidra til mer åpenhet rundt pågående hendelser og gjennom det øke tilliten mellom presse og politi, sier kommunikasjonsdirektør Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Politidirektoratet.

Tett samarbeid

Hun forteller at utviklingen av løsningen er gjort i tett samarbeid med operasjonssentralmiljøet og pressen selv, og bygger i stor grad på erfaringene fra arbeidet med Oslopiloten.

Informasjonen som legges inn i pressefeltet, er informasjon som tidligere ble gitt reaktivt til journalister på telefon.

Fra venstre: Tor Kristian Flage, teknisk prosjektleder i NTB, NTBs sjefredaktør Tina Mari Flem, Torgeir Haugen, seksjonssjef for politioperativ seksjon i Politidirektoratet og kommunikasjonsdirektør Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Politidirektoratet.

– Evaluering fra prøveperioden viser at pressefeltet i Politiloggen kan bidra til at arbeidet til både operasjonssentralen og pressen gjøres enklere og mer effektivt, sier Torgeir Haugen, seksjonssjef for politioperativ seksjon i Politidirektoratet.

– Vi så blant annet at operatørene fikk færre samtaler i en innledende fase av hendelsen, samtidig som pressen fikk utvidet informasjon uten å etterspørre den.

Det legges opp til gradvis utrulling i politidistriktene.

Får tilgang

NTB utviklet en egen presseklient som henter informasjonen direkte fra Politiloggen. Det er denne klienten pressen fremover må koble seg til for å få tilgang til den mer detaljerte informasjonen til pressen, skriver nyhetsbyrået.

Tilgang til informasjon fra pressefeltet tildeles journalister som jobber i eller leverer til medier som styres etter Redaktørplakaten og er underlagt Vær varsom-plakaten. 

Powered by Labrador CMS