Blant kursholderne på Skups lederskole er DNs etikkredaktør Gry Egenes.

Nytt i år: Skup arrangerer lederskole 

Vil lære bort ledelse av undersøkende prosjekter. 

Publisert

I forkant av årets Skup-konferanse vil Skups lederskole arrangeres for først gang. Det melder stiftelsen selv på sine nettsider

Kurset er laget i samarbeid med Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) og Norsk redaktørforening, og vil ifølge Skup gi opplæring i grunnleggende verktøy og metodikk for alle som skal lede et undersøkende prosjekt. 

– Hvert år reiser journalister hjem fra Skup-konferansen fulle av inspirasjon og ny metodikk, men altfor ofte blir de tatt imot av sjefer som verken har erfaring eller kompetanse til å lede et undersøkende prosjekt. Det vil vi gjøre noe med, sier Skups styreleder Nina Selbo Torset på deres nettsider. 

Det er kun 20 plasser på lederskolen og deltakerne vil bli valgt ut basert på kjønn, geografi og mediemangfold. Det kommer ledere fra små og store redaksjoner for å dele av sine erfaringer, skriver Skup. 

– Man må absolutt ikke ha tittelen gravesjef for å delta. Lederskolen er relevant for redaktører og andre som leder journalister som driver med kritisk og undersøkende journalistikk, sier generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening. 

Kurset går over to dager i Tønsberg, og avsluttet idet årets Skup-konferanse starter.



Powered by Labrador CMS