John Bones er sykemeldt, og venter på operasjon på nyåret. Her fra Skup 2022.

Skup-generalen kreftsyk: – Vet ikke hvor lang tid jeg trenger på å komme tilbake

Skup ser etter vikar for å få vårens konferanse i havn.

Publisert

Daglig leder og eneste ansatte i Skup-sekretariatet, John Bones, er sykemeldt.

Det bekrefter han selv overfor Journalisten.

– På sensommeren fikk jeg konstatert endetarmskreft. Jeg har gjennomgått stråling og behandling med cellegift, og greide å jobbe en del utover høsten, til og med Data-Skup i oktober, forteller Bones.

Senere fikk han både covid og lungebetennelse.

– Da ble det litt mye, så jeg har vært sykemeldt siden månedsskiftet oktober/november.

Skal få vikar

Stråling og cellegiftbehandling er overstått, og nå venter Bones på operasjon på nyåret. Samtidig har Skup lyst ut etter en vikar i full stilling fra januar, som skal jobbe med å planlegge og gjennomføre Skup-konferansen i april.

– Jeg vet ikke hvor lang tid jeg trenger på å komme tilbake, selv om jeg håper det tar kortest mulig tid. Fram til nå har fire-fem personer i styret delt på jobben min, men nå nærmer det seg konferanse, og da vil styret vite at de har nok administrativt personell til å kunne gjennomføre på forsvarlig vis, sier Bones.

Covid og lungebetennelse er tilbakelagt nå, og formen er bedre, forteller han. Uansett når han kan være tilbake, vil han være involvert i Skup 2024 i begrenset grad:

– Jeg kommer nok til å konsentrere meg om mer langsiktige ting når jeg er tilbake, så får jeg heller komme tilbake til «business as usual» når Skup er ferdig.

– Solid grunnmur

Skup-styreleder og Aftenposten-journalist Nina Selbo Torset skriver i en sms til Journalisten at de håper inderlig at Bones blir frisk raskt.

– Det er det aller viktigste. Når det gjelder vårens konferanse, har John allerede lagt en solid grunnmur som styret kan bygge videre på i tiden som kommer, skriver hun.

– Skup-styret har lyst ut et vikariat for å sikre den videre driften av stiftelsen mens John fokuserer på å bli frisk. Så skal styret og sekretariatet jobbe sammen for å arrangere Norges beste journalistkonferanse i Tønsberg i april, avslutter Torset.



Powered by Labrador CMS