Tim Peters i Japan. Foto: P4.
Tim Peters i Japan. Foto: P4.

Rapporterer i ventetiden

Tim Peters er ønsket hjem fra Japan av P4s ledelse. Men i mellomtiden rapporterer han om det som skjer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag fortalte Journalisten at norske redaksjoner er på vei ut av Japan, med noen unntak. Dagens Næringsliv melder at TV 2 fortsatt har folk på plass. Mens Finn Ove Haagensen er i Tokyo, befinner Elin Sørsdahl og fotograf Santiago Vergara seg i nord.

Retur

NTB bestemt seg for å bli værende i en dag til. Etter å ha lyttet til strålingseksperter, UD og de to utsendte fra NTB og Scanpix, er det bestemt at disse skal reise hjem igjen på torsdag.

– Vi har valgt å bli til i morgen. Men samtidig sørger vi for at det også er nødvendig beredskap, sier sjefredaktør Pål Bjerketvedt.

Hotell

P4s USA-korrespondent landet i Japan sist lørdag. Siden den gang har han jobbet tett sammen med fire medarbeidere fra Sveriges Television. Blant annet har de arbeidet med redaksjonell planlegging og gjennomføring, og logistikk.

– Vi har vært i god dialog med SVT som opplyser at også deres medarbeidere nå er ønsket hjem. De har fått beskjed om å komme seg til Tokyo så raskt som mulig for deretter å fly ut, forteller nyhetsredaktør André Winje Arntzen.

Meningen var at Peters skulle returnere lørdag, men han befinner seg nå på hotellet ved en av de mindre flyplassene utenfor Tokyo, hvor han forhåpentligvis kommer med fly til USA.

– Forhåpentlig vil Tim være på flyet ut av Japan torsdag morgen lokal tid eller senest fredag. Inntil da vil han rapportere fortløpende til P4s lyttere om den spente situasjonen i landet.

 

Powered by Labrador CMS