Her er de fire som vil levere det meste av innholdet til «nye» Klæbuposten. Fra venstre.: Lars Østraat, Merethe Willassen, Svein Halvor Moe og Sindre Eliassen.

Medieeierskap

Polaris Media kjøper halvparten av aksjene i Klæbuposten

– Helt avgjørende for at Klæbuposten skal være i stand til å møte fremtidens utfordringer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Polaris Media har kjøpt 51 prosent av aksjene i Klæbuposten av Svein Halvor Moe og Monica Devle. Moe beholder en eierandel på 49 prosent.

Klæbuposten gir i dag ut papiravis én dag i uken. Med Polaris Media forberedes i tillegg en abonnementsbasert nettavis med daglige oppdateringer. Nettutgaven er planlagt lansert i løpet av høsten.

Direktør for lokale medier i Polaris Media Midt-Norge, Henning Johansen, mener at Klæbu er en bydel som trenger en oppdatert, digital lokalavis.

– Ikke minst etter at Klæbu ble en del av Trondheim kommune har innbyggerne stort behov for en lokalavis som styrker fellesskapet og som er et talerør for en liten bydel i en stor by. Med en digital utgave kan Klæbuposten i enda større grad løfte fram saker som er viktige for de som bor i Klæbu og samtidig være oppdatert på det som skjer fra dag til dag, sier Johansen i en pressemelding.

Redaktør Lars Østraat i Trønderbladet er konstituert som ny redaktør i Klæbuposten. Han vil lede arbeidet i begge avisene.

Samtidig er Merethe Willassen ansatt som ny journalist i fast stilling. Hun har tidligere jobbet som frilansjournalist i flere medier, deriblant Klæbuposten. De siste årene har hun vært ansatt i Trondheim kommune.

Svein Halvor Moe og frilanser Sindre Eliassen, som nå er avisens viktigste redaksjonelle medarbeidere, vil fortsatt bidra med journalistikk. Moe uttaler at det vil bli et kjempeløft for Klæbuposten når det nå kommer inn en profesjonell aktør som hovedaksjonær.

– Det at de nå går inn i Klæbuposten med økonomiske og menneskelige ressurser, og ikke minst kompetanse, er helt avgjørende for at Klæbuposten skal være i stand til å møte fremtidens utfordringer, sier Moe.

Powered by Labrador CMS