Svend Ole Kvilesjø (t.v.) og Tor-Bjørn Nordgaard er grunnleggerne bak den nye avisa Verdinytt.no.
Svend Ole Kvilesjø (t.v.) og Tor-Bjørn Nordgaard er grunnleggerne bak den nye avisa Verdinytt.no.

Verdinytt.no

Starter ny, kristen nettavis: – Mange kjenner at det er krevende å snakke om egne verdier i 2022

Tar sikte på å utfordre leserne med nyheter og debatt fra alle deler av Kristen-Norge.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tor-Bjørn Nordgaard og Svend Ole Kvilesjø lanserer den nye, kristne nettavisa Verdinytt.no. Der inntar Nordgaard rollen som ansvarlig redaktør, mens Kvilesjø blir daglig leder.

Avisen har som mål å opplyse, oppbygge og utfordre leserne med et bredt utvalg nyheter, aktualitetsstoff og ikke minst debatt.

– Vi jobber knallhardt nå for å få alt på plass, slik at vi kan sette viktige verdisaker på agendaen gjennom den nye avisen, forteller de to grunnleggerne i en pressemelding.

Redaktøren åpner Verdinytt-kontor i Kristiansand, mens Kvilesjø skal jobbe fra basen i Oslo.

Vil utfordre leserne

Nordgaard og Kvilesjø har vært kolleger i kristenavisa Norge IDAG i nærmere halvannet år. Der oppdaget de at de hadde flere sammenfallende ideer og tanker om å bygge en ny, nettbasert og felleskristen avis.

Avisa de forlater har den siste tiden stått overfor interne konflikter, og assisterende redaktør Bjarte Ystebø trakk seg fra stillingen i august.

De siste seks årene har Nordgaard vært både nettredaktør, nyhetsleder og journalist i Norge IDAG. Han har jobbet med journalistikk og medieproduksjon de siste 16 årene, og er også forfatter av tre bøker.

– Vi vil løfte frem nyheter fra alle deler av Kristen-Norge om alt det gode arbeidet som gjøres for Guds rikes fremgang. Og vi gleder oss til å formidle mange inspirerende historier, sier den påtroppende redaktøren.

Partnere på plass

Kvilesjø har vært journalist i Aftenposten i 18 år, og nettleder i Dagen i fem år. Han har også jobbet med kommunikasjon og utviklingsarbeid i store organisasjoner i og utenfor Norge.

Som daglig leder skal han bidra til at Verdinytt blir en multimedial nyhetsavis som utfordrer.

– Du og jeg blir daglig utfordret på våre verdier, det vi tror på, det som er viktig for oss. Mange kjenner at det er krevende å snakke om egne verdier i 2022. Det er derfor vi lager nettavisen Verdinytt.no, som virkelig skal utfordre deg som leser, sier han i pressemeldingen.

De to grunnleggerne har allerede fått med seg flere partnere som skal bidra på ulike måter til å fylle Verdinytt.no.

– TV-vertene Linn Myhr og Bjarte Ystebø er to av dem. De sender «Live med venner» fra Bergen hver tirsdag kveld på Kanal 10 og Bedehuskanalen. Og vi er glade for å fortelle at programmene deres også vil bli sendt på Verdinytt.no.

I forbindelse med lanseringen har Verdinytt.no publisert et videointervju med de to grunnleggerne.


Powered by Labrador CMS