Foto: Birgit Dannenberg

TV 2 holder på Radio Norge

TV 2 vurderer eierposten i SBS Radio Norge, men så langt foreligger ingen salgsplaner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da TV 2 solgte Kanal 24 til SBS Radio Norge, etablerte de to et midlertidig selskap som fikk navnet TV 2 Saturn. Dette navnet er blitt endret til SBS Radio Norge, som eier og driver Radio Norge, Radio 1 og The Voice. TV 2 eier 23 prosent i hovedselskapet. Da Kanal 24 ble solgt , ble denne posisjonen kalt industriell.

Nok penger

Når TV 2 nå kutter kraftig i kostnadene, vurderes radioposten.

– Det er en post på 23 prosent som i utgangspunktet er en industriell investering og gis løpende vurdering, sier finansdirektør Øivind Johannessen i TV 2.

Han utelukker ikke at det kan skje et salg rundt neste hjørne.

– Det behøver ikke det. Det kommer an på hva som ligger der, ligger det en feit sjekk så … slike investeringer vil man løse ut om prisen er riktig.

Johannessen opplever utviklingen til Radio Norge som god, spesielt synes han lytterutviklingen er flott. Når det gjelder det finansielle sier han at Radio Norge har fått samme kilevinkene som andre medieselskap i 2009.

Svømmedyktig

– De er i samme bassenget som alle de andre fiskene, sier han og legger til at Radio Norge samtidig er mer svømmedyktig enn Kanal 24.

– Det er det ingen tvil om at de har blitt. Det skal SBS ha all ære for. Radiodrift, den kompetansen har de.

TV 2 eier også flere andre mindre aksjeposter i andre selskap gjennom TV 2 Invest. Johannessen forteller at her forekommer det salg av og til.

Powered by Labrador CMS