Rune Kristian Ellingsen på jobb som redaktør for Kystmagasinet i Bergen. Men nå velger han å gå av.

MEDIEFOLK:

Redaktør går etter uenighet med eier

Rune Kristian Ellingsen forlater Kystmagasinet, skriver Fiskeribladet.

Publisert Sist oppdatert

Rune Kristian Ellingsen går av som redaktør for Kystmagasinet, melder Fiskeribladet.

– Jeg har i dag besluttet å si opp min stilling som redaktør i Kystmagasinet. Årsaken er fra min side blant annet uenighet om de strategiske veivalg fremover, og om redaksjonelle prioriteringer for bladet. Det må jeg som redaktør ta konsekvensen av og tre til side, noe jeg nå gjør, skriver Ellingsen i en epost til Journalisten.

– I tiden jeg har hatt det redaksjonelle ansvaret for Kystmagasinet, har bladet opplevd en eksplosiv og stabil økning i antall lesere på nett. Vi har blitt en stemme å regne med langs kysten og i de fiskerirelaterte næringene. Vi har evnet å sette dagsorden hver dag, og vært en kilde til debatt i det offentlige ordskiftet, på alle nivåer. Dette er et arbeid jeg er stolt av at vi har fått til. Det er en god følelse for meg å skulle overlate en skute som går så stødig redaksjonelt som det Kystmagasinet gjør, til en eventuell etterfølger.

Han fortsetter:

– Jeg vil samtidig få benytte anledningen til å takke så hjertelig alle våre bidragsytere redaksjonelt og på kommentarplass, samt alle våre lesere som har kommet med innspill, kommentarer og tips til ting vi burde ta opp. Det har vært en lærerik reise, både faglig og menneskelig. Men alt har sin tid, og nå velger jeg å si takk for meg for å gripe nye muligheter som presenterer seg for meg fremover.

Publisher i Kystmagasinet, Gustav-Erik Blaalid, ønsker ikke å kommentere saken.

Powered by Labrador CMS