– NRK skal samle og engasjere alle som bor i Norge. Det betyr at vi trenger folk med flerkulturell kompetanse, sier Iram Ansari.

Flerkulturell kompetanse

Rekordmange søkere til NRK FleRe

290 personer har søkt om å få bli en av årets deltakere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er over dobbelt så mange som i fjor og det høyeste antallet søkere til FleRe-programmet noensinne, skriver NRK i en pressemelding.

– Jeg er ydmyk, stolt og overrasket over at så mange har lyst til å jobbe i NRK og i mediebransjen, sier Iram Ansari, mangfoldsrådgiver i NRK og leder for NRK FleRe, i pressemeldingen.

Hvert år rekrutteres fem til sju personer som får opplæring i journalistikk og presseetikk i NRKs FleRe-program. Etter en opplæringsperiode på fem måneder skal deltakerne ha praksis og lage redaksjonelt innhold til en eller flere avdelinger i NRK.

Hun peker på at det er mange godt kvalifiserte talenter blant søkerne.

– Nå har vi jo kun et begrenset antall plasser, så jeg håper at de søkerne vi må velge bort blir fanget opp av andre i mediebransjen og får en mulighet til å vise hvilket potensial de har, fortsetter hun.

Siden oppstarten i 2008 har 90 talenter deltatt i NRKs talentprogram for journalister med flerkulturell bakgrunn. Halvparten av disse er nå ansatt i NRK, og over 80 prosent av programmets tidligere talenter jobber i dag i mediebransjen.

– NRK skal samle og engasjere alle som bor i Norge. Det betyr at vi trenger folk med flerkulturell kompetanse. Det å ha medarbeidere som kan flere språk og som har andre perspektiver på samfunnet vi lever i, og ikke minst har nettverk i minoritetsgrupper vi har i Norge, er utrolig viktig. Det er også helt avgjørende hvis vi skal lage verdens beste innhold og kunne styrke demokratiet, sier Ansari.

Powered by Labrador CMS