Russiske myndigheter har utvist Moskva-korrespondent Eva Hartog, opplyser arbeidsgiveren Politico Europe.

Russland kaster ut Politico-korrespondent

Russiske myndigheter har utvist Moskva-korrespondent Eva Hartog, opplyser arbeidsgiveren Politico Europe.

Publisert Sist oppdatert

Eva Hartog er nederlandsk statsborger og har rapportert fra Russland i ti år. Hun fikk i forrige uke beskjed om at visumet ikke forlenges, og at hun har seks dager på seg til å forlate landet, melder Politico.

Ifølge en ny russisk lov må utenlandske journalister fornye både visum og akkreditering hver tredje måned. Før Russland invaderte Ukraina i februar i fjor, fikk journalistene visum for ett år av gangen.

Tirsdag ble det kjent at svenske Dagens Nyheters korrespondent Anna-Lena Laurén har fått avslag på søknaden om fornyet akkreditering. Hun har jobbet i Russland i 16 år og får ikke vende tilbake.

Men ifølge Politico er Hartogs utvisning det første kjente tilfellet der en utenlandsk journalist kastes ut av Russland siden invasjonen i fjor.

– Vi håper at Eva og Politico får vende tilbake til Moskva i nær framtid for å fortsette vår faktabaserte og upartiske dekning av russisk politikk, sier Politico Europes sjefredaktør.

Den amerikanske Wall Street Journal-journalisten Evan Gershkovich ble pågrepet i mars og anklages av russisk sikkerhetstjeneste for spionasje. Arbeidsgiveren avviser anklagene.

Før pågripelsen erklærte russisk UD at det er slutt på «favoriseringen» av utenlandske journalister i Russland.

Uavhengige russiske medier har lenge vært under press. Rundt 1.000 russiske journalister har forlatt landet siden invasjonen startet, ifølge medierapporter.

Powered by Labrador CMS