– Det er i Sarpsborg det skjer

– Det har vært masse drama i Sarpsborg i sommer, sier nettjournalist Tine Solberg Johansen. Best husker hun gisselsaken fra snaue to uker siden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

25-årige Tine Solberg Johansen begynte i et vikariat som nettjournalist i Sarpsborg Arbeiderblad (SA) i mai i fjor og skal arbeide ut august måned. I løpet av det drøye året har nettsidene til SA gjennom samarbeid med TV Østfold fått web-tv. Og pågangen fra publikum er stor når sa.no sender direkteradio fra ishockeykamper.

– Det er kjempespennende å jobbe nett, fordi det er utvikling hele tiden, sier Johansen. Tidligere arbeidet hun frilans og med ungdomssider i Demokraten. Så dro hun til Sheffield i England og tok bachelor i journalistikk og master i internasjonal politikk før hun fikk nettvikariatet i SA. Det blir mest jobbing fra skivebordet i redaksjonen, men det siste halvåret har hun også vært noen ganger på jobb i retten.

– Liker du å jobbe om sommeren?

– Ja, det spiller egentlig ingen rolle om en er inne og jobber denne sommeren som har vært nå. Det har jo ikke vært noen bra sommer noe sted i Sør-Norge.

– Hvor mange er det på jobb i redaksjonen i dag?

– Det er to til og meg her nå, men det kommer noen litt senere. Vanligvis er vi 22-23 i redaksjonen.

– Hvilken sommersak husker du best?

– Det har vært masse drama i Sarpsborg i sommer. Det jeg husker best er gisseldramaet i Sarpsborg, som ble en nettsak. Jeg spiste grillmat hos mor og far da jeg ble oppringt for å få saken ut. Nyhetsredaktøren og fotograf var på stedet og rapporterte direkte over telefon til meg som satt på nett hjemme og skrev.

– Har du noen gang hatt så dårlig samvittighet på grunn av en sak at du ikke har fått sove?

– Nei, jeg sover godt om natta, jeg.

– Hva gjør dere for å fylle spaltene og nettet når den verste sommertørken setter inn?

– I sommer har vi hatt SA-jentene, to journalister som har reist ut og laget reportasjer basert på hva de kom over. Det har blitt mange spesielle saker bare ved å ta seg en kjøretur. Men ellers har det ikke vært noe problem med nyhetstørke de siste ukene. Nå har jeg hodet fullt av kriminalsaker, som jeg har jobbet en del med. Men vi har hatt trafikkulykker, gisselsaken, en voldtektssak vi har fulgt tett. Det er i Sarpsborg det skjer.

– Hvor mange grader er det i redaksjonslokalene på de varmeste sommerdagene?

– Jeg pleier å ha med genser. Aircondition holder det så kjølig at jeg tror det er 18-19 grader på det varmeste.

– Hva skulle du ønske du kunne lage mer om?

– Ideelt sett ville jeg vært ute og truffet flere mennesker, gått mer i dybden og laget featuresaker.

– Hvor mange venner har du på Facebook?

– Kan det være rundt 150, tro?

– Når og hvor skal du ha ferie?

– Jeg skal ikke ha ferie i år. Jeg hadde to uker avspasering tidligere i sommer. Da var jeg i Sheffield under den verste flommen. Jeg skal flytte tilbake dit, når vikariatet er over. Så jeg flyttet inn i ny leilighet i tiende etasje. På grunn av flommen hadde heisen brutt sammen, så jeg måtte bære alt opp ti etasjer.

– Hva er dagens toppsak?

– En sak om at det var publikumsrekord på Spartas første istrening. Det er også oppslaget i avisen.

Powered by Labrador CMS