Ingen sommertørke på Helgeland

Det finnes ingen sommertørke på Helgeland, mener journalist Hege Sætre Lind i Brønnøysunds Avis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hun betegner seg som delvis brønnøysundværing, men har også bodd i Trondheim, Andenes, Oslo og Mo i Rana. Brønnøysunds Avis har hun levert stoff til siden 1998, men vært fast ansatt de siste fem årene.

Og det skjer mye i Brønnøysund om sommeren. Det er nyheter fra kommune og næringsliv, og turismen står selvsagt sentralt. Hyggelige nyheter fra lokalmiljøet er det nok av. 17 år gamle Ulrik fanget 40 kilos kveite på 40 gram sluk. Den slags vekker oppsikt. Og så er bjørnejakten i gang. Etter at det ble funnet et sauekadaver i Grane, kom den såkalte skadefellingstillatelsen prompte fra fylkesmannen og jaktlaget er i gang.

– Liker du å jobbe om sommeren?

– Ja, definitivt og uten forbehold. Da er folk glad, og de er lette å intervjue. Til og med slemme spørsmål svarer de ordentlig på.

– Hvor mange er det på jobb i redaksjonen i dag?

– Ni. Til vanlig er vi ti. Så du kan godt si at vi har tilnærmet full bemanning, men det er selvsagt takket være sommervikarene.

– Hvilken sommersak husker du best?

– Skal jeg ta en forholdsvis ny sak, så var det at Dagbladet slo opp på søndag at Hildurs Urterarium lå under Torghatten. Det er 21 kilometer unna. Det ble det stor jubel blant folk her oppe over slik skivebom. Dagbladet hadde også funnet ut at de håndmelket 60 kyr på gården, men selv her oppe har vi melkemaskiner.

– Har du noen gang hatt så dårlig samvittighet på grunn av en sak du har laget at du ikke har fått sove?

– Jeg har aldri laget noen sak jeg har gruet for, men for å ta et eksempel, så visste jeg at det ville bli reaksjoner da vi skrev om en dame som mistet barn etter bakterieangrep. Vi brukte bilde av det døde barnet og havnet i PFU. Men vi vant på alle punkter.

– Hva gjør dere for å fylle spaltene når den verste sommertørken setter inn?

– Det er ikke stofftørke på Helgeland. Her har vi alt fra sinte investorer til glede over at vegvesenet har gitt seg på en skiltsak etter tre år krangel.

– Hvor mange grader er det i redaksjonslokalene på de varmeste sommerdagene?

– Vi har klimaanlegg som regulerer temperaturen sommer som vinter.

– Hva skulle du ønske du kunne skrive mer om?

– Hvis jeg skal velge fra øverste hylle, så vil jeg skriver mer om folk som ikke får den hjelp de har krav på fra kommune og stat. Mange av disse er ressurssvake og sosialklienter, og de vil ikke stå fram. Det gjør det vanskelig å gå løs på disse sakene fordi vi ikke da får de konkrete eksemplene for å belyse forholdene.

– Hvor mange venner har du på Facebook?

– Ingen.

– Når og hvor skal du ha ferie?

– Jeg har allerede vært på ferie. Vi har leid sommerhus i Nyborg på Fyn i tre uker. Et deilig sted som vi ofte reiser til.

– Hva er dagens toppsak?

– Det er faktisk en sak jeg selv har skrevet, om en sint investor som slakter sommel med kommunal grøntplan.

Powered by Labrador CMS