– Kjekt å lage litt annerledes saker

Hver sommer har Viktor Klippen ambisjon om å rydde på kontoret. Men så stille blir sommeren aldri.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Viktor Klippen jobber for det største lokalkontoret til Stavanger Aftenblad, en avis 38-åringen har jobbet for siden 1994.

Syv skrivende er de på Sandnes-kontoret, mens regionavisen totalt har 80 skrivende journalister. Skjønt i sommer har de vært nede i 45, hvorav elleve var sommervikarer.

Halve jobben for Klippen er som lokalavisjournalist, mens den andre halvparten er knyttet til næringslivsstoff. Han mener at fordelen med delt stilling er at jobben blir veldig variert. Ulempen er at en noen ganger føler en går i spagat for å tjene to herrer, selv om begge heter Aftenbladet.

– Liker du å jobbe om sommeren?

– Ja, det gjør jeg. Det er kjekt å kunne jobbe litt annerledes, være mer ute og treffer flere folk, og kanskje lage litt annerledes saker. Men jeg liker veldig godt å ha ferie om sommeren også.

– Hvor mange er det på jobb i Sandnes-kontoret i dag?

– Her er vi tre skrivende.

– Hvilken sommersak husker du best?

– Det er jo den om det finske paret som skulle til Trondheim, kjørte feil i Oslo og havnet i Stavanger. Sånn husker jeg den, men den er gjenfortalt så ofte at jeg vet ikke engang om den er sann.

Årets sak har vært prinsessens engleskole. Den engasjerer jo på mange vis, og har både humoristiske poeng og prinsipielle sider. Da Se og Hør slapp saken var det bare for andre medier å forsyne seg fra skolens egen nettside.

Lokalt har den siste saken vært den hemmelige rapporten om hva som skal være igjen av forsvarsaktiviteter i Rogaland; og det er ikke mye.

– Har du noen gang hatt så dårlig samvittighet på grunn av en sak du har laget at du ikke har fått sove?

– Ja, det har jeg, spesielt tidligere i forhold til folk som har fått plass på førstesida. Jeg har hatt en del deskvakter, og noen ganger har det tatt litt tid når jeg har kommet hjem å roe ned og få sove. Jeg husker for eksempel vi skrev om dårlig tilstand i restaurantbransjen. En av de mer hederlige ble klistret opp, og satt sammen med tekst om at det sto dårlig til økonomisk.

– Hva gjør dere for å fylle spaltene når den verste sommertørken setter inn?

– Vi har planlagt en del i forkant. Vi har en serie med politikerportretter som ligger klar og trykkes et par i uka utover sommeren. Ellers prøver vi å være ekstra overvåkne i forhold til postlister for å få ferskt nyhetsstoff i spaltene. Og det blir da noe; en byggeskandale her og for dårlig hygiene i badeanlegg der.

– Hvor mange grader er det i redaksjonslokalene på de varmeste sommerdagene?

– For mitt lille kontor ligger det rundt 25 grader. Vi har kjøleanlegg som tar toppen, men det klarer ikke holde temperaturen helt nede.

– Hva skulle du ønske du kunne skrive mer om?

– Jeg skulle gjerne vært tettere innpå livet og menneskeskjebner, og skrevet om det som til syvende og sist er det viktigste for oss mennesker. Jeg driver jo mer med det materielle, med omsetningstall og utvikling i varehandel. Det er òg spennende. Og i den halve stillingen som lokalavisjournalist her på Sandnes-kontoret kommer jeg borti mange spennende mennesker, så det blir ikke bare tallkolonner og økonomiske resultater.

– Hvor mange venner har du på Facebook?

– Jeg er ikke på Facebook.

– Når og hvor skal du ha eller har du hatt ferie?

– Jeg har hatt fire uker i juli. Da var jeg på ferie i Danmark og Nord-Tyskland med familien og på hytta i Egersund. Den første uka var jeg sykemeldt med prolaps i ryggen, så den uka skal jeg visst få igjen. Da blir det vel å følge minstegutten på første skoledag og andre hjemlige sysler.

– Hva er dagens toppsak?

– Det er at Syden-turene snart er utsolgt, at 70 prosent flere vinteravganger er solgt. Så solhungrige nordmenn sikrer vinteren.

Powered by Labrador CMS