Kjekt med kommunale saker

Sommervikar Iris Engen Skadal (20) trives med å lage kommunale saker for avisa Firda. – Det skjer mye spennende i Førde, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Engen Skadal har bare gjort unna første året som journaliststudent på Høgskulen i Volda. Men til høsten drar studenten til Wales for å ta fotografutdanning, før hun igjen vender tilbake til Volda. Men i mellomtida jobber hun naturligvis som sommervikar i Firda, avishuset i hjembygda Førde. Firda, som er heleid av A-pressen, er i dag den største produsent og leverandør av lokale nyheter i Sogn og Fjordane.

Selv om utdanningsløpet tyder på det motsatte er Iris Engen Skadal usikker på om det er journalistikk hun skal drive med i framtida.

– Kanskje ender jeg opp som pr-rådgiver, de har høyere lønn. Men foreløpig tester jeg ut journalistikken, sier Engen Skadal, som har tatt vakter i Firda det siste året.

– Liker du å jobbe om sommeren?

– Det er klart det tar tid fra andre aktiviteter jeg heller skulle ha gjort. Bade og kose meg med venner for eksempel. Men så langt har jeg fått jobbe med flere tidkrevende, gode og interessante saker.

– Hvor mange er det på jobb i redaksjonen i dag?

– Jeg vet ikke helt. Det er vel rundt 15 personer. Men det kommer jo flere på desken etter hvert.

– Hvilken sommersak husker du best?

– Det må være tidenes agurksak om sjekking i Førde. Det var ikke jeg som laget den, men det var underholdende lesning. Spesielt fordi en kompis av meg var den som nokså umotivert prøvde å sjekke opp gutter.

– Har du noen gang hatt så dårlig samvittighet på grunn av en sak du har laget at du ikke har fått sove?

– Samvittighet er en annen ting. Men jeg har iallfall hatt et par søvnløse netter på grunn av mange telefoner. Russen var ikke så glade for en sak jeg laget om alkohol og sex i russetida.

– Hva gjør dere for å fylle spaltene når den verste sommertørken setter inn?

– Tørken har ikke satt inn ennå. Men vi har jo forberedt oss litt. Det blir en del agurker som å teste badetemperaturer, softisspising og kåring av Førdes største solsikke.

– Hvor mange grader er det i redaksjonen på de varmeste sommerdagene?

– Vi er ganske velutstyrt når det gjelder ventilasjonsanlegg. Så jeg tror ikke det blir mer enn et par og tjue grader.

– Hva skulle du ønske du kunne skrive mer om?

– Jeg er egentlig altskrivende. Det er så klart kjekt å bruke skrivekunsten på kreative featuresaker, men jeg må innrømme at jeg trives mye mer enn ventet med kommunale saker. Det skjer veldig mye spennende i Førde.

– Hvor mange venner har du på Facebook?

– Jeg tror det nærmer seg 160, men de representerer ikke akkurat nære venner alle sammen. Jeg ble med da bølgen var som verst i Volda i mai. Nå har interessen dabbet mye av.

– Når og hvor skal du på ferie?

– Jeg har allerede vært på ferie i Rimini i to uker. Nå til helga skal jeg til Stryn sommerskisenter. Ellers blir det nok noen turer på besøk til venner i Oslo og Bergen.

– Hva er dagens toppsak?

– Det er min sak faktisk. Den handler om at det skal bygges en ny kjempeflott idrettspark her i Førde.

Powered by Labrador CMS