– Radio er viktig om sommeren

– Radio er et viktig medium om sommeren, fastslår DJ Max Gordon hos Radio 1 Oslo. Han skulle gjerne spilt mer av sine egne favoritter, men er likevel så populær at han har 467 venner på Facebook.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det går i lett prat og sommermusikk på Radio1, som har egne redaksjoner i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Ved Oslo-kontoret er det normalt åtte faste journalister, pluss en del frilansere. I juli sløyfer Radio 1 sitt morgenshow, og sommerstaben på dagtid består derfor av tre programledere.

– Det er bemannet sendestrekk med musikk og lett underholdning fra seks om morgenen til seks om ettermiddagen. Så har vi Nonstop Sommer, med mer sommermusikk og mindre prat om kvelden, forteller radio-DJ Max Gordon (21) til Journalisten.

Sammen med sine kolleger i storbyradio-kjeden forsøker han å gi P4 og kanal 24 konkurranse om lytterne i ferietiden.

– Liker du å jobbe om sommeren?

– Ja. Folk er i godt humør, og det betyr mye. Radio handler for meg om å skape en stemning og gjøre at folk har en hyggelig hverdag. Radio er et viktig medium om sommeren. Uansett om man sitter og trykker i kø og venter på sommerferien eller om man er på stranda, så har man som regel med seg radio.

– Hvor mange er det på jobb i redaksjonen i dag?

– Akkurat nå er vi tre, som deler på dagen. Jeg sender fem timer akkurat nå. I motsetning til NRK sender vi lange strekk, og så har vi ingen produsenter. Vi sitter og trykker på alt alene.

– Hvilken sommersak husker du best selv?

– Vi var ute i fjor sommer og delte ut is til de bedriftene som kjempet om å være Oslos varmeste arbeidsplass. Vi fikk veldig positiv feedback på et såpass beskjedent tiltak. Folk følte seg satt pris på da de svettet i varmen.

– Har du noen gang hatt så dårlig samvittighet på grunn av en sak du har laget at du ikke har fått sove?

– Jeg jobbet i en mindre radiostasjon før jeg kom til Radio 1. Der intervjuet jeg en kunstner, som var veldig stolt av et abstrakt maleri. Jeg syntes ikke det var så fint og skjønte heller ikke hva motivet var. Da jeg spurte henne på direkten hva maleriet forestilte, ble hun så pinlig berørt og satt ut at hun ikke fant ord. Dermed ble det stille i 15 sekunder. Kunstneren mente det var helt åpenlyst at motivet var en hest på en blomstereng. Jeg mistet vel ikke nattesøvnen, men det var litt pinlig.

– Hva gjør dere for å fylle sendetiden når den verste sommertørken setter inn?

– Radio 1 er musikkbasert radio. Alle har minner om musikk om sommeren, så det er veldig mye å spinne på. Uansett om det er «In the summertime» eller Postgirobygget, så skaper det minner. Det er lett å skape bilder i hodet til folk ved å spille musikk. I tillegg prøver vi å plukke opp gode historier også om sommeren.

– Hvor mange grader er det i redaksjonslokalene på de varmeste sommerdagene?

– Det har jo ikke akkurat vært varmt så langt i juli, men i varmeperioden i juni var vi oppe i rundt 25 grader. Nå har de forbedret aircondition-anlegget, så vi er nede på maksimalt et par og tjue grader. Det er behagelig.

– Hva skulle du ønske du kunne lage mer om på radio?

– Problemet med å jobbe med musikkbasert radio er at man muligens ikke spiller musikk man digger selv. Jeg tror enhver radioprater i slike formater har et ønske om å spille plater de selv liker. Selv er jeg stor fan av Bryan Ferry og Roxy Music og liker også Motown, Marvin Gaye og Pink Floyd. Men det er jo ikke alltid min musikksmak stemmer overens med lytternes.

– Hvor mange venner har du på Facebook?

– Jeg kommer fra et bittelite sted, og der jobbet jeg i lokalradioen og ble en minikjendis. Samtidig gjorde jeg spillejobber som DJ. Så da jeg opprettet profil på Facebook fikk jeg 250 vennehenvendelser før jeg visste ordet av det. I dag er jeg oppe i 467 venner. Jeg har jobbet i ulike bransjer innen underholdning, og da møter man mange opp gjennom årene.

– Når og hvor skal du ha ferie?

– Jeg har hatt en uke allerede, i regnvær i Oslo. Så blir det to uker i slutten av august. Da satser jeg på utlandet, men har foreløpig ikke bestemt hvor. Det blir en hopp-på-tur med kamerater.

– Hva er dagens snakkis hos dere?

– I Oslo skinner sola nå, så vi vil sette fokus på været og lurer på om godværet faktisk vil holde. Og hvis det ikke gjør det, så er det utmerket kinovær. For sjelden har vi vel opplevd at så mange toppfilmer har premiere midt på sommeren, så vi vil nok ta en prat i løpet av dagen med folk i kinobransjen om dette. Selv har jeg sett den nye «Die Hard», og den kan jeg trygt anbefale - for menn!

Powered by Labrador CMS