Ringsaker-sommer i grøftekanten

– Sommeren er et godt tidspunkt for å dra ut og aktivt oppsøke våre lesere der hvor de ferdes. Og det blir faktisk mye bra stoff av det, sier Brede Nordhagen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Brede Nordhagen kan se tilbake på over 20 år som journalist i Ringsaker Blad. Først ti år som frilanser, før han ble fast i 1994.

– I løpet av disse årene har jeg hatt ulike funksjoner, men nå er jeg primært allroundjournalist med spesielt ansvar for næringslivsstoff, forteller 52-åringen fra sin plass i redaksjonslokalene i Moelv.

Den Edda Media-eide avisen hadde i fjor et bekreftet opplag på 7500 og sysselsetter 10,5 redaksjonelle årsverk. Disse forsyner innbyggerne i Ringsaker kommune med ferskt lokalstoff tre dager i uka, forteller Nordhagen.

– Liker du å jobbe om sommeren?

– Ja, jeg gjør det. Men det blir mye grøftekantjournalistikk, siden det er vanskelig å treffe folk i disse ferietider.

– Hvor mange er det på jobb i redaksjonen i dag?

– Vi er tre på jobb nå, foruten to frilansere som er ute på sommerpatruljeoppdrag.

– Hvilken sommersak husker du best?

– Oioi, vanskelig å grave i arkivet for å finne en enkelt! Så tenker jeg nøyer meg med å trekke fram en sak fra tidligere denne uka. Om et energiselskap som skal satse på bioenergianlegg i Brumunddal og tilby miljøenergi til bedrifter i nærheten.

– Har du noen gang hatt så dårlig samvittighet på grunn av en sak du har laget at du ikke har fått sove?

– Du vet jo hvordan bransjen er. Det er langt fra alle ganger at man er like fornøyd med noe man har levert, og jeg har noen ganger følt et lite nag, fordi det er noe jeg kanskje burde gått mer i dybden på eller løst annerledes. Men det har aldri vært så ille at jeg ikke har fått sove!

– Hva gjør dere for å fylle spaltene når den verste sommertørken setter inn?

– Vi har sommerpatruljer som drar til alle skolekretsene i vårt nedslagsfelt. Der kan de oppsøke vanlige folk som gjør noe spesielt, og i hver utgave denne sommeren bruker vi fire sider på denne type stoff fra lokalmiljøet. Det som er veldig ok med dette er at vi ikke bare kommer i nærkontakt med våre lesere, vi får ofte også tips om noe som vi kan følge opp seinere.

– Hvor mange grader er det i redaksjonslokalene på de varmeste sommerdagene?

– Det tør jeg nesten ikke fortelle. Akkurat nå er det 24,7 her inne, men det er bare barnemat. Når været er bra kommer vi kjapt opp i 28-29 grader, så på den måten er det greit med en dårlig sommer som denne.

– Hva skulle du ønske du kunne skrive mer om?

– Jeg skulle gjerne hatt bedre tid til å dekke næringslivet her i Ringsaker kommune. Det hadde vært fint om jeg hadde hatt tid til å reise mer rundt og gå mer i dybden, men der er vi dessverre ikke gode nok. Vi er for få i redaksjonen for å få til det.

– Hvor mange venner har du på Facebook?

– Ingen. Jeg er ikke der. Og jeg har nesten ikke vært på YouTube en gang!

– Når og hvor skal du ha ferie?

– Jeg har allerede hatt tre uker i sommer. En av de brukte jeg på Vestlandet, mens de to andre gikk med til å flytte inn i ny leilighet. Så har jeg to uker igjen, som jeg tar ut en eller annen gang i løpet av høsten.

– Hva er dagens toppsak?

– Det er et større oppslag om Blåklokkevikua. Den Prøysen-relaterte festivalen begynte i går, med blant annet Lars Bremnes på programmet. Og vi har 2-3 sider fra det arrangementet i dagens avis.

Powered by Labrador CMS