- Skulle gjerne skrevet om politikk

Student og kommunestyrerepresentant Paal Kvassheim (25) er sommervikar i Dalane Tidende på femte året. Han skulle gjerne ha skrevet om politikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Egersunderen studerer til vanlig statsvitenskap i Oslo, men når sommeren kommer står vikariat i tredagers-avisa Dalane Tidende på programmet. Der begynte han som filmanmelder i en alder av bare 14 år, mens pappa Gunnar Kvassheim var redaktør. Senior forlot journalistikken da han ble valgt inn på Stortinget for Venstre, men junior jobber altså stadig vekk i avisa. Samtidig går han også i sin fars fotspor i politikken. Paal Kvassheim er nemlig kommunestyrerepresentant, for Venstre naturligvis.

– Du skal vel bli stortingspolitiker du også da?

– Nei, jeg liker nok bedre journalistikken. Etter utdanning hadde det vært gøy å prøve seg i yrket, eller kanskje som medierådgiver, sier Kvassheim.

– Liker du å jobbe om sommeren?

– Ja, det er veldig bra. Som student jobber jeg med ting over lang tid. Som journalist tar du fatt i konkrete saker og får se resultatene fortere. Og så er det en god forberedelse til yrkeslivet.

– Hvor mange er det på jobb i redaksjonen i dag?

– Vi er seks personer, tre av oss er sommervikarer.

– Hvilken sommersak husker du best?

– Sommer er festivaltid. Jeg har dekket Egersund Visefestival veldig mye, så det er noe jeg forbinder med sommeren.

– Har du noen gang hatt så dårlig samvittighet på grunn av en sak du har laget at du ikke har fått sove?

– I og med at jeg er anmelder har jeg ofte litt harde og brutale meninger på trykk. Jeg har nok tenkt på hvordan ting jeg har skrevet vil bli mottatt, men jeg har aldri hatt dårlig samvittighet.

– Hva gjør dere for å fylle spaltene når den verste sommertørken setter inn?

– Da tar vi det gamle trikset, å sette seg i bilen og kjøre til vi treffer noen som ser interessante ut. Så kjører vi selvsagt jordbærtesten, eller vi reiser til campingplassen og snakker med tyske turister som sier noe pent om kommunen. Og så har vi «Sommerpraten», «Dagens turist» og «Dagens sommerjobb».

– Hvor mange grader er det i redaksjonslokalene på de varmeste sommerdagene?

– Vi har nye, fancy lokaler med et godt ventilasjonsanlegg. Varme har ikke vært noe problem.

– Hva skulle du ønske du kunne skrive mer om?

– Jeg skulle ønske jeg kunne skrive mer om lokalpolitikk. Men jeg sitter i kommunestyret, så det må jeg holde meg vekk fra. Nå som det er valgkamp og politikere sier mye tull, hadde det vært gøy å jobbe med politikk. Etter valget går jeg ut av kommunestyret, så da får jeg kanskje sjansen.

– Hvor mange venner har du på Facebook?

– Det har jeg ikke. Jeg har nettopp reflektert litt rundt fenomenet i avisa. Jeg synes hele greia er idioti.

– Når og hvor skal du på ferie?

– Jeg har nettopp vært på ferie. Jeg og samboeren var en uke i Tunisia. Siden jeg jobber om sommeren reiser jeg som regel tidlig eller seint. Og så reiser jeg mye ellers i året.

– Hva er dagens toppsak?

– Det er en sak om at handelsstanden melder om gode tider. I regnværet hanlder folk for å få opp humøret.

Powered by Labrador CMS