Tid for lange magasiner i BTV

Sommeren er tida for kortere sendeflate og lange magasiner i lokalkanalen BTV. – Nå får reporterne leke seg, sier vaktsjef Gunnar O. Norby (32).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

BTV, som tidligere het TV Hordaland, er Bergen og omegns lokal-tv-kanal. Kanalen har ca. 48.000 daglige seere og 102.000 ukentlige seere. Redaksjonen er en integrert del av Mediehuset Bergens Tidende og teller drøyt 30 personer. På hverdager tilbyr kanalen tre nyhetssendinger på kveldstid, aktualitetsmagasinet mm ledet av Mikal Olsen Lerøen og ungdomsprogrammet Triplet. Til sammen utgjør produksjonen tre halvtimer. Men om sommeren er produksjonen redusert til en halvtime, forteller Norby.

– Liker du å jobbe om sommeren?

– Ja, jeg tar vanligvis ferie både tidlig og seint. Da får jeg først en smak av sommer som holder meg gående gjennom sommeren. Og så er det deilig å ta litt mer ferie når de fine stedene ikke er så fulle av folk.

– Hvor mange er det på jobb i redaksjonen i dag?

– Vi er vel ca. ti personer.

– Hvilken sommersak husker du best?

– De siste åra har vi vært tungt tilstede under Ekstremsportveko på Voss. Jeg husker med glede flere av sakene vi har hatt derfra. Det er mye gullbilder å hente der selvfølgelig, men vårt entusiastiske team har også fått tak i mange gode historier.

– Har du noengang hatt så dårlig samvittighet på grunn av en sak du har laget at du ikke har fått sove?

– Det har iallfall hendt en sjelden gang at jeg i ettertid tenkt at den saken kunne jeg latt være å lage.

– Hva gjør dere for å fylle sendingene når den verste sommertørken setter inn?

– Det første grepet vi tar er kortere sendetid. Det andre er lengre magasiner. Vi lager noen magasiner vi kaller «Sommertid» der reporterne får stor frihet til å leke seg. De får mye sendetid, og vi får ok programmer. Ellers er vi så heldige at vi er en del av et stort mediehus der kolleger bidrar i alle kanaler. Vi er ikke plaget av noen tørke ennå, men det er bare 9.juli.

– Hvor mange grader er det i redaksjonslokalene på de varmeste dagene?

– I år ser det ut til at ventilasjonsanlegget virker, så her er det deilig og svalt.

– Hva skulle du ønske du kunne lage mer stoff om?

– Lokalt engasjement.

– Hvor mange venner har du på Facebook?

– Jeg er kanskje den eneste journalisten som ikke er på Facebook. Synes jeg har sett mange dumme utslag av nettsamfunnene og liker best å ha venner i det virkelige liv.

– Når og hvor skal du på ferie?

– Første del er allerede unnagjort på Sørlandet med strålende resultat. Resten er uvisst. Kanskje blir det Italia på sensommeren eller høsten.

– Hva er dagens toppsak?

– Den går enten på lokal klimapolitikk eller sikkerhet i helsevesenet.

Powered by Labrador CMS