Travelt i Tromsø

Det er ikke ferie å være på jobb om sommeren, for når de fleste er på ferie blir det mye å gjøre for de få som er igjen, mener Christel S. Hansen i TV Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jobben som allroundjournalist i TV Tromsø er Christel S. Hansens første i mediebransjen. Og hun stortrives.

– Jeg har vært her i to og et halvt år nå, og hatt gleden av å jobbe sammen med veldig fine folk. Og opplevd mye spennende underveis, sier Christel som oppgir at hun er en allroundjournalist i ordets rette betydning.

– Jeg dekker alt!

Det Christel S. Hansen og den syv mann/kvinnesterke redaksjonen i TV Tromsø dekker og lager er nyheter og magasinstoff beregnet på tromsøværinger. Målgruppa ble i et strategidokument definert som 18-45-åringer, men salgsleder Eva Halvorsen presiserer at man gjerne lekker i begge ender.

Selv om TV Tromsø er eid av Nordlys, sitter de dag i egne lokaler i Tromsø sentrum. Men det blir det snart endring på, for om en drøy måned skal TV Tromsø flytte 150 meter bort i gata og samlokaliseres med Nordlys. Med fellesdesk er målet også en større stoffintegrering i mediehuset til alle kanaler, samtidig som dagens produksjon på 25 minutter fem dager i uka på sikt kan bli doblet. Både samlokaliseringen med Nordlys og lokal-tv-avtalen med RiksTV i det nye digitale bakkenettet vil legge forholdene til rette for dette.

– Liker du å jobbe om sommeren?

– Ja, men sommeren annonseres gjerne som en rolig periode, og det er ikke min erfaring. På grunn av ferieavvikling blir dagene tvert imot nokså hektiske.

– Hvor mange er det på jobb i redaksjonen i dag?

– I dag er det faktisk bare meg som journalist og en fotograf som er her noen timer.

– Hvilken sommersak husker du best?

– I år lager jeg sommerprogrammer for vår stasjon, og da må svaret bli det aller første av disse. Fordi jeg grudde meg noe så voldsomt, men så gikk det bare så bra. Æren for det skal mitt intervjuobjekt Siss Vik ha, for hun var så rolig og behagelig at det roet mine egne nerver.

– Har du noen gang hatt så dårlig samvittighet på grunn av en sak du har laget at du ikke har fått sove?

– Ikke sånn at jeg ikke har fått sovet, men jeg har vært med på en episode som føltes veldig ubehagelig. Det var da Bourbon Dolphin hadde forlist, og vi skulle intervjue en av de overlevende, Ånje Nilsen. Han stilte opp, selv om han var veldig preget av ulykken. Og der sto vi journalister og stilte de samme spørsmålene. Det var ubehagelig da, men det føltes enda verre seinere på kvelden, da alle ettertankene kom.

– Hva gjør dere for å fylle spaltene når den verste sommertørken setter inn?

– Vi finner veldig koselige og lette sommersaker. Og så blir det mye vær, selvsagt. Om det er godt eller dårlig spiller ingen rolle. Været er en klassiker!

– Hvor mange grader er det i redaksjonslokalene på de varmeste sommerdagene?

– Har ikke peil. Egentlig er det ganske god lufting i redaksjonslokalene, så der er det helt greit. Men i redigeringsrommet kan det bli vel varmt innimellom. 25 grader, kanskje?

– Hva skulle du ønske du kunne lage flere saker om?

– Det hadde vært gøy å kunne lage mer om vanlige folk som gjør noe utenom det vanlige.

– Hvor mange venner har du på Facebook?

– Hehe, overraskende spørsmål! Jeg har nesten 200, selv om jeg ikke er særlig aktiv der. Men da jeg meldte meg inn, hadde jeg nesten 100 venner før jeg visste ordet av det.

– Når og hvor skal du ha ferie?

– Jeg starter ferien 11. august. Da drar samboeren og jeg først en tur til Vestlandet, før vi fortsetter til Barcelona. Jeg skal ha fire ukers ferie, så det blir deilig!

– Hva er dagens toppsak?

– Ingen, for vi har ingen sending i dag. Så jeg kommer til å tilbringe hele dagen i redigeringsrommet, skal klippe ferdig et innslag med Tromsdalen-trener Rune Martinussen.

Powered by Labrador CMS