Gøteborgs-Posten er blant avisene som inngår i det svenske medieselskapet Stampen. Foto: Tony Webster/Wikimedia commons

Tror på løsning for gjeldstyngede Stampen

Rekonstruktøren som håndterer Stampen-saken tror det svenske mediekonsernet klarer å kutte gjelden med tre fjerdedeler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I mai ble det kjent at mediekonsernet som eier Gøteborgs-Posten og 5 andre dagsaviser har søkt om gjeldsforhandlinger, såkalt rekonstruksjon, for å unngå konkurs. Det skjer etter at selskapet tapte 553 millioner kroner i 2014.

Mange arbeidsplasser

Nå skriver svenske Journalisten at det trolig går mot en løsning for Stampen. Ifølge nettstedet har mange kreditorer i løpet av sommeren akseptert at gjelden skrives ned med 75 prosent.

Nå venter Christian Andersch, som er ansvarlig for rekonstruksjonen, på den avgjørende beskjeden fra de svenske skattemyndighetene, som han venter vil si ja til å få gjelden nedskrevet med like mye.

Det begrunner Andersch med at andre kreditorer har prioritet på sine krav foran den svenske staten, at staten risikerer å betale ut lønnsgaranti ved en konkurs og at det står om 3.000 arbeidsplasser.

Kutter 3 av 4

Det går hardt for seg i svensk mediebransje for tiden. Tidligere denne uken ble det kjent at et annet svenske mediekonsern, MittMedia, vurderer å legge ned aviser og si opp 3 av 4 journalister fram mot 2018.

Sjefredaktør Daniel Nordstrøm i MittMedia prøver å dempe dramatikken i en bloggpost. Han kritiserer oppslagene og skriver at planene er en del av et strategiarbeid som ikke er vedtatt.

Powered by Labrador CMS