Eirik Hoff Lysholm jobber intenst for å flytte trykkingen av Rogalands Avis. Foto: Jan Inge Haga
Eirik Hoff Lysholm jobber intenst for å flytte trykkingen av Rogalands Avis. Foto: Jan Inge Haga

I dag kom ikke Rogalands Avis fram til postkassene

Nå ser Dagsavisen seg om etter nytt trykkeri.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

OPPDATERT: Klokken 14.45 er det klart at Rogalands Avis fra og med onsdag 31. januar blir trykket i Bergen og transportert til Stavanger sammen med konkurrent Stavanger Aftenblad. 

 

På tampen av 2016 ble Schibsteds trykkeri i Stavanger avviklet. Mens trykkingen av Stavanger Aftenblad ble flyttet til Bergen, ble Rogalands Avis (RA) flyttet til Oslo. Hos RA-eier Dagsavisen ble det vurdert som et sikrere alternativ enn Bergen for å få avisen ut. Nå viser det seg å være feil. 

I begynnelsen hadde Stavanger Aftenblad noen problemer med sin rute, men denne vinteren har vært et mareritt for RA. Problemet ligger ikke i selve trykkeriet, men i bilen som transporterer de vel 3.000 papiravisene fra Oslo til Stavanger. I natt havarerte den. 

– Det er forretningskritisk og vi må ta grep, sier publisher Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen over telefonen fra Stavanger. Han og redaktør Bjørn Sæbø er på vei til møte med Dalarna Tidende om eventuell trykking hos dem når vi ringer. 

Det er fortsatt snakk om mye penger i papir, og abonnenter som skal være fornøyde. Lysholm forteller at han opplever Schibsted som løsningsorienterte, men at det ikke er akseptabelt å fortsette som i vinter da trafikk og teknikk har sørget for forsinkede aviser. 

Et alternativ er å flytte trykkingen til Egersund, et annet er å trykke RA i Bergen og så distribuere den med Stavanger Aftenblad. 

– En bil som går med bare RA er ganske sårbar. Er vi derimot i samme bilen som Stavanger Aftenblad er den mer prioritert siden det er mange flere aviser med, sier Lysholm. 

LES OGSÅ: Derfor får du ikke papiravisen i dag 

– Vi er midt i en digitale reise som vi har lyktes godt med i RA og vi kommer til å tabetalte for flere saker på nettsiden. Det er fortvilende at distribusjonen av papiravisen får største fokus. 

Powered by Labrador CMS