Stian Eisenträger forlater etter nyttår Forsvarets forum.

MEDIEFOLK:

Stian Eisenträger blir ny ansvarlig redaktør i Faktisk.no

Forsvarets forum-redaktøren er snart klar for nye oppgaver.

Publisert Sist oppdatert

Stian Eisenträger (39) blir ny ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Faktisk.no fra 3. januar.

Han er i dag sjefredaktør i Forsvarets forum.

– Faktisk er et unikt prosjekt som jeg har fulgt med begeistring og beundring fra sidelinjen helt siden oppstarten. Organisasjonen jobber med noen av de viktigste utfordringene i vår tid, og er en ekte demokratibygger, sier Eisenträger i en pressemelding.

– Jeg er takknemlig for styrets tillit, og går inn i rollen med stor ydmykhet. Jeg gleder meg til å bli kjent med alle de nye, imponerende dyktige kollegaene mine i Faktisk, og er sikker på at vi skal få til store ting sammen, legger han til.

Styreleder Helje Solberg viser i pressemeldingen til at Eisenträger er en utviklingsorientert medieleder med en høy gjennomføringsevne.

 – Stian har et brennende hjerte for journalistikk og svært relevant ledererfaring. Han har på imponerende vis sørget for at Forsvarets forum har inntatt en fremtredende rolle i den norske medieverdenen. Vi er overbevist om at Eisenträger vil lede Faktisk inn i en ny tid med nye utfordringer i et høyt tempo, sier Solberg.

Eisenträger jobbet i årene 2007 til 2020 i VG, hovedsakelig som utenriksmedarbeider, og var i perioder fungerende sjef for utenriksnyheter og nyhetssjef. Etter nesten 14 år i VG gikk han videre til Forsvarets forum i 2020, og ble redaktør for fagbladet hvor han tidligere hadde avtjent sin førstegangstjeneste.

Eisenträger ble kåret til Årets fagpresseredaktør i 2023

For tiden har Eisenträger pappapermisjon. Olav Østrem fungerer som ansvarlig redaktør og administrerende direktør frem til Eisenträger er på plass. Østrem går da tilbake til rollen som nyhetsredaktør i Faktisk.no.

Powered by Labrador CMS