Stian Eisenträger ble kåret til Årets fagpresseredaktør for sin innsats i Forsvarets forum.

Fagpresseprisene 2023

Stian Eisenträger er Årets fagpresseredaktør

Heder til Forsvarets Forum-sjefen under Fagpresseprisene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Forsvarets forum-sjef Stian Eisenträger ble kåret til Årets fagpresseredaktør 2023 da Fagpressen feiret seg selv med fest og prisutdeling torsdag kveld.

«Årets fagpresseredaktør har på usedvanlig kort tid – tre år – oppnådd aldeles usedvanlig mye», skriver juryen i begrunnelsen.

– En redaktør er ingenting uten redaksjonen sin eller uten en utgiver som legger til rette for den gode journalistikken. Jeg må bare berømme redaksjonen som står på til alle døgnet tider og gjennom hele året. Forsvaret for utrolig mye for pengene i Forsvarets forum, sier Eisenträger til Journalisten. 

De viser til at Eisenträger har fått på plass ny formålsparagraf, har flyttet redaksjonen fysisk ut av eierorganisasjonen, har ledet overgangen fra papirmagasin til nettmedium og ny redaksjonell profil – og økt antall digitale sidevisninger fra 1,3 millioner i 2019, til 13,8 millioner i 2022. 

«Med undersøkende journalistikk som grunnmur, og som en aktiv leverandør av nyheter og premisser for nasjonale debatter, har Forsvarets forum på kort tid tatt en fremtredende rolle i det norske medielandskapet. Forsvarets forum, med en fremragende redaktør i spissen, bokser rett og slett over sin egen vektklasse», skriver juryen.

Stian Eisenträger fikk jublende applaus fra sin redaksjon da han mottok pris for beste redaktør. Forsvarets forum fikk også Fagpressens utgiverpris ved Arne Opperud, i tillegg til hederlig omtale under utdelingen av Markedsprisen.

Hovedpris til Første steg

Selve Fagpresseprisen gikk til Første steg, tidsskriftet for barnehagelærere.

«At journalistikken er prisverdig, er grunnleggende. Dertil kommer den systematiske jobbingen for å meisle ut et produkt som treffer målgruppen, gang på gang», skriver juryen:

«Som ved noen tidligere utdelinger, har juryen hatt denne kandidaten i kikkerten i noen år. Vi har sett den komme.»

– Dette er en fantastisk anerkjennelse. Det er morsomt at en liten redaksjon kan hevde seg i konkurransen med større redaksjoner og gjøre god og systematisk journalistikk. Men man gjør ikke det alene. Jeg har et lite team med dedikerte folk og frilansere, fotografer og designere som brenner for å lage betydningsfull journalistikk, sier redaktør for Første steg Line Fredheim Storvik til Journalisten. 

Line Fredheim Storvik er redaktør for Første steg, tidsskriftet for barnehagelærere.

Andre prisvinnere:

  • Årets forsidepris: Apollon 
  • Markedsprisen: Europower 
  • Beste foto: Leif Martin Kirknes for HK-Nytt 
  • Innertieren: Jakt & Fiske, ved journalist Jo Straube 
  • Utviklingsprisen: Shifter 
  • Fagpressens journalistpris: Josimar-redaksjonen
  • Graveprisen: Psykologisk.no 
  • Fagpressens utgiverpris: Arne Opperud, Forsvarets forum
Alexander Schindler tar imot pris på vegne av sin kollega. Innertieren gikk til Jakt & Fiske, ved journalist Jo Straube med reportasje om ressursutnyttelsen av reinsdyr.
Fagpresens journalistpris gikk til Josimar for sin utgave om fotball-VM i Qatar. Lars Johnsen tok imot prisen.
Beste foto gikk til Leif Martin Kirknes i HK-Nytt.

Juryen har bestått av leder Kjersti Løken Stavrum, med  jurymedlemmer Monica Strømdahl, Nina Thorvaldsen, Ida Grieg Riisnæs, Kristoffer Egeberg, Lars Kristiansen og Gunnar Zachrisen.

Powered by Labrador CMS