Danby Chois Subjekt forbedrer resultatet, men går fortsatt i minus.

Subjekt går fortsatt i minus: – På bedringens vei, sier Danby Choi

– Det er fremdeles et underskudd, men det tar jeg med knusende ro.

Publisert Sist oppdatert

Subjekt kan vise til et driftsresultat for fjoråret som har forbedret seg noe sammenlignet med året før. Underskuddet på rundt 405.000 kroner i 2022 ble redusert til om lag 166.000 tusen kroner i fjor. 

– På bedringens vei

Egenkapitalen til kulturavisa ble forverret i løpet av 2023, fra rundt minus 450.000 kroner til 677.000 kroner. Men Subjekt-redaktør Danby Choi trekker overfor Journalisten frem at de registrerer en positiv økning i inntekter på om lag 550.000. 

Inntektene i 2023 endte på 12,25 millioner kroner. 

– Driftskostnadene har økt med omtrent 315.000 kroner, så vi er på bedringens vei. Det er fremdeles et underskudd, men det tar jeg med knusende ro. Slik vil det være for en raskt voksende gründerbedrift, sier Choi. 

– Stø kurs

Målet er selvsagt å gå i pluss, påpeker Subjekt-sjefen, som forteller at de allerede har gått gjennom en svært trist, men nødvendig, nedbemanning. 

I mars ble det klart at to ansatte takket ja til en sluttpakke, og effekten av nedbemanningen vil Subjekt merke nokså fort, ifølge Choi. 

– Jeg må kontrollere det jeg kan kontrollere, sier han. 

– Kom nedbemanningen som følge av starten på 2024, eller på grunn av forrige år? 

– Det var en blanding av begge deler. 

Strategien for å få svarte tall på bunnlinja krever i alle fall utgiftskontroll, ifølge Choi, som understreker at svært mange medier har måttet nedbemanne de siste året på grunn forhold og en usikker fremtid. 

– Men for oss er det stø kurs og skarp fokus, avslutter han. 

Powered by Labrador CMS