Danby Chois Subjekt beklager omtalen av kunstneren Hanad Benammar.

Pressens Faglige Utvalg

Subjekt klaget inn for PFU: Nå legger de seg flate 

Beklager omtale av en av kvinnene bak teaterstykket Ways of Seeing. 

Publisert Sist oppdatert

Kulturavisen Subjekt legger seg flate etter omtale av kunstneren Hanan Benammar. Benammar er en av kvinnene bak det mye omtalte teaterstykket Ways of Seeing. 

«En artikkel i Subjekt kunne gi feilaktig inntrykk av å knytte Hanan Benammar til en straffesak. Vi beklager belastningen det har medført», skriver Subjekt fredag. 

 PFU-klage

Beklagelsen kommer etter at Subjekt i høst publiserte en artikkel med tittelen:  «Nå er hun en av landets mektigste kunstnere». Saken omhandlet Benammars nye tillitsverv i organisasjonen Norske Billedkunstnere (NBK). 

NBK klaget saken inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) på vegne av Benammar. Det bekrefter PFU overfor Journalisten. Fredagens beklagelse er en del av at partene er kommet til en minnelig ordning. 

I PFU-klagen reagerer NBK blant annet på en formulering i Subjekt-artikkelen der det hevdes at Benammar «sto bak teaterstykket som skapte en av vår tids bitreste stormer», og som «endte med at justisministeren gikk og samboeren hans ble fengslet.»

Facebook-innsalg

NBK var også kritisk til innsalget Subjekt brukte da de delte artikkelen på Facebook, der det stod: «Hun står bak teaterstykket som endte karrieren til justisministeren og sendte samboeren hans i fengsel. Nå blir hun en av de mektigste kunstnere i landet».

Det var Laila Bertheussens handlinger som var grunnen til at Tor Mikkel Wara gikk av som minister, ikke kunstnerne bak Ways of Seeing, uttrykte NBK i PFU-klagen.

At Benammar knyttes til straffesaken mot Laila Bertheussen beklager Subjekt på det sterkeste i sin tekst fredag. 

«Vi beklager belastningen vi har påført Benammar ved å feilaktig knytte henne til alvorlige straffbare handlinger i en nyhetssak», skriver Subjekt og fortsetter: 

«Vi har ikke hatt til intensjon å knytte Benammar til noe som er velkjent at hun ikke har gjort».   

Subjekt beklager også at kommentarer i kommentarfeltet på Facebook fikk stå for lenge. Som følge av at partene har kommet til en minnelig ordning vil ikke klagen fra NBK behandles i PFU. 

Powered by Labrador CMS