Redaktør i Østlendingen, Tom Haakenstad, varsler kutt i antall papirutgaver.
Redaktør i Østlendingen, Tom Haakenstad, varsler kutt i antall papirutgaver.

Amedia

Tre Amedia-aviser halverer antall papirutgaver

Glåmdalen, Østlendingen og Oppland Arbeiderblad reduserer frekvensen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De tre Amedia-avisene Østlendingen, Oppland Arbeiderblad og Glåmdalen reduserer antall ukentlige papirutgaver fra seks til tre fra månedsskiftet.

Utgiftene til papir og ikke minst distribusjon av avisene har økt så mye at det ikke lengre er bærekraftig med en seksdagers avis på papir, skriver Østlendingen i en pressemelding.

Derfor har de tre Amedia-avisene gått sammen med et koordinert papirkutt. Ved å gjøre dette samtidig maksimaliseres innsparingene på distribusjon.

– Nyheter er ferskvare for folk. De vil ha nyhetene når de skjer, og lese stoffet vårt når det passer dem, ikke vente til nyhetene er trykket og distribuert, sier Tom Haakenstad, ansvarlig redaktør og daglig leder i Østlendingen, i en pressemelding.

Hans kollega i Glåmdalen, Thor Sørum-Johansen, legger til:

– Lesernes brukervaner er i sterk endring. Mobiltelefon og andre digitale enheter er nå den foretrukne måten å lese også lokale nyheter på, mens papiravisfallet fortsetter. Dette må vi ta inn over oss, og satse der det teller mest for de aller fleste abonnentene våre.

Glåmdalen-redaktøren legger til at avisen fremover skal gi abonnentene mer lyd, levende bilder og eksperimentere med nye presentasjonsformer.

– Grepene vi gjør frigjør rett og slett penger til å satse enda hardere på journalistikk. Dette er ikke et sparetiltak, men det gir mer penger til å styrke vårt redaktørstyrte medie til det beste for lokalsamfunn og demokrati, sier Haakenstad i Østlendingen.

I Amedia-konsernet har 30 aviser redusert antallet utgivelsesdager i løpet av de siste årene, skriver Oppland Arbeiderblad.

– Vi har stor forståelse for at særlig en del av våre eldre og mest trofaste abonnenter vil bli skuffet over at vi nå gir ut færre utgaver av papiravisen, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Erik H. Sønstelie i Oppland Arbeiderblad til egen avis.

– Men om du fortsatt foretrekker å lese lokale nyheter i en papiravis, skal du være trygg på at du framover ikke vil få mindre innhold enn hva du er vant til.

Powered by Labrador CMS