Jonas Henriksen viser «Avhørt»-programleder Stein Morten Lier rester fra den oppbrente betongbilen hans.

Krimjournalistikk

True crime-podkasterne planla å spane hos Jonas – så ble han funnet drept

«Avhørt» publiserer intervju med Jonas Henriksen denne uka.

Publisert Sist oppdatert

Jonas Aarseth Henriksen ble funnet drept i nærheten av en hytte i Nes i Ådal torsdag ettermiddag.

Seks dager tidligere var true crime-podkasterne Helge Moldver og Stein Morten Lier fra podkasten «Avhørt» på besøk hos Henriksen for å høre hans historie.

– Vi hadde knapt lagret materialet før vi fikk beskjed om at Jonas var død. Det kom som et voldsomt sjokk. Vi føler at vi skylder Jonas å få historien hans ut.  Med tanke på den dramatiske endringen, er det noe vi kommer til å følge opp i lang tid fremover, sier Moldver til Journalisten. 

Det var TV 2 som omtalte saken først

Hærverk og trusler

Over flere år hadde Henriksen opplevd både trakassering, vandalisme og blitt truet på livet. Podkasterne dro til ham for å høre mer om hvordan det har vært å leve med denne terroren gjennom to år.

Lier og Moldver var hos Henriksen i litt over fem timer fredag 11. august. De gjorde et halvannen times intervju med 30-åringen og gikk deretter ut med ham for å se på noen av hærverkene han ble utsatt for.

De to podkasterne ble mer nysgjerrige jo mer de hørte av Henriksen sin historie, og la planer om egen granskning av hendelsene.

– Planen var å hjelpe Jonas ved å finne hvem som sto bak hærverkene og truslene. Vi hadde en plan om å være hos ham over tid og spane på nattestid for å bevitne disse hærverkene på nært hold og kanskje konfrontere de som sto bak. Men vi kom aldri så langt, sier Moldver til Journalisten. 

Daglig leder Helge Moldver i Batong Media og kollega Stein Morten Lier.
Hærverk på frontruten til Henriksen. Her står han i bakgrunnen sammen med Helge Moldver og Stein Morten Lier.

Tre episoder denne uka

Foreløpig planlegger Moldver, Lier og deres kollega, produsent Lars Christian Nygaardstrand, å publisere tre episoder om Henriksen i første omgang. Den første kommer allerede natt til onsdag 23. august, og de andre to i løpet av uken. 

– Vi har forhørt oss med familien, og de har et stort ønske om å få saken løst. De håper fokuset rundt saken vil bidra til å få inn flere tips. 

Et av målene er å finne ut av hva som skjedde og hvem som står bak hærverket og drapet. 

– Det er opp til politiet å gjøre etterforskningen, men vi får inn veldig mange tips. Mange som tar kontakt ønsker ikke å snakke med politiet, men de ønsker å prate med oss. Samtidig skal vi ikke gå i bena på politiet, derfor skal vi være bevisste og forsiktige med hva vi kommer med, avslutter Moldver. 

Powered by Labrador CMS