Donald Trump mener Watergate-legenden Bob Woodward ikke hadde tillatelse til å publisere lydopptak fra intervjuer.

Bob Woodward

Trump saksøker journalist-legende for lydbok

Krever 50 millioner dollar fra Bob Woodward og hans forlag.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere president Donald Trump saksøker den berømte gravejournalisten Bob Woodward, forlaget Simon & Schuster og dets morselskap Paramount Global for 49.980.000 dollar, ifølge flere amerikanske medier.

Bakgrunnen for søksmålet er lydboka «The Trump Tapes», som ble utgitt senhøsten 2022.

Woodward intervjuet Trump over telefon og personlig 19 ganger i tidsrommet desember 2019 til august 2020 i forbindelse med boka «Rage», skriver CNBC og refererer fra søksmålet.

Fra disse intervjuene og et tidligere intervju fra 2016, har Woodward og forlaget satt sammen åtte timer med lyd, som ble til lydboka «The Trump Tapes».

– Jeg gjør noe her som jeg aldri har gjort før, ved å presentere de lange råintervjuene fra mitt arbeid. Jeg ønsket av hensyn til historie å få med så mye som mulig av Trumps stemme, hans egne ord, slik at folk kan høre og gjøre sine egne vurderinger, forklarer Woodward i introduksjonen til lydboka.

Trump hevder i søksmålet at han aldri ga tillatelse til at lydopptakene skulle kunne brukes kommersielt.

Bakgrunnen for at Trump krever 49.980.000 dollar – eller cirka 500 millioner kroner – er et regnestykke som tar utgangspunkt i at det er solgt to millioner eksemplarer av lydboka med en stykkpris på 24,99 dollar.

Woodward er blant annet kjent for arbeidet han gjorde sammen med Carl Bernstein på begynnelsen av 70-tallet, som ble starten på Watergate-skandalen – som igjen førte til at president Richard Nixon måtte gå av.

Powered by Labrador CMS