Olav T. Sandnes er sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2 håper på at den nye kulturministeren kommer på banen i momsfritaks-spørsmålet.

TV 2-sjefen skuffet, men gir ikke opp momsfritak

– Ikke en tapt sak, sier Olav T. Sandnes. 

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør i TV 2, Olav T. Sandnes, sier til Journalisten at han er skuffet over at regjeringen ikke lytter til en samlet mediebransje. 

– Situasjonen nå er at nyhetsformidling gjennom tekst og stillbilder har momsfritak, mens måten å formidle nyheter på som unge både forventer og foretrekker, med lyd og levende bilde ikke har momsfritak. Det opplever vi som lite fremtidsrettet, sier Sandnes. 

Håper på kulturministeren 

Forslaget slik det ligger nå innebærer at momskuttet fra i fjor ikke endres, noe som anslagsvis betyr 150 millioner kroner i kostnader for TV 2. 

Selv om statsbudsjettet legger opp til fortsatt moms for TV 2, sier Sandnes at hele mediebransjen er tydelig på at dette ikke er en tapt sak og at de vil fortsette å jobbe med momsfritak fremover. 

– Jeg har forståelse for at Lubna Jaffery så vidt er i gang som ny medieminister og har hatt liten tid til å påvirke forslaget som er på høring. Vi håper at hun er positiv til å være med å finne en mer moderne og fremtidsrettet løsning når dette skal behandles i Stortinget i høst. 

Dramatisk

Fjerningen av momsfritaket i fjor ble dramatisk for TV 2, sier Sandnes, og sammen med dårligere økonomi i Norge og en endring av mediemarkedet står selskapet nå i store omstillinger. 

– Det er også på grunn av endrede rammevilkår som treffer TV 2. TV 2 Nyheter, Norges eneste nyhetskanal, er nå også det eneste nyhetsproduktet i Norge som ikke har momsfritak. 

Kuttene som TV 2 har varslet innebærer en innsparing på rundt 400 millioner kroner. 

Powered by Labrador CMS