– Vi har i samråd med våre medarbeidere bestemt oss for å avvente Fremskrittspartiets behandling før vi tar stilling til en eventuell anmeldelse, opplyser Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum.

Vurderte anmeldelse – nå avventer Nettavisen

Vil vente på Fremskrittspartiets behandling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nettavisen melder at de vil vente med en eventuell anmeldelse av Frps listetopp i Oslo, Lars Petter Solås, som blant annet skal ha grepet en journalist i skrittet på et nachspiel forrige helg. Fredag meldte Dagbladet at det er kommet et varsel på en Frp-topp etter partiets landsmøte på Gardemoen.

«Sveiseblind»

Solås skal trakassert flere journalister på et nachspiel natt til søndag. Blant annet skal en journalist ha blitt grepet i skrittet og slått, og mannen skal ha tatt kvelertak på en annen journalist før han til slutt måtte fjernes fra nachspielet.

Journalistene som ble trakassert skal ha vært fra Nettavisen og Dagbladet, og en av Nettavisens journalister beskriver situasjonen som «et blindt angrep fra en sveiseblind fyr».

Avventer

Mandag bekreftet Dagbladet at de ikke vil anmelde hendelsen, mens Fremskrittspartiet har varslet at de har kalt inn journalistene som var tilstede for å finne ut av hva som har skjedd.

Nettavisen har tidligere sagt at de ville falle ned på en avgjørelse i løpet av mandagen. Redaktør Gunnar Stavrum skriver imidlertid i en sms til Journalisten:

– Vi har i samråd med våre medarbeidere bestemt oss for å avvente Fremskrittspartiets behandling før vi tar stilling til en eventuell anmeldelse.

Nachspielet foregikk på et hotellrom med flere ledende politikere, blant annet en tidligere statsråd, journalister fra VG, Dagbladet og Nettavisen.

Journalisten har vært i kontakt med en journalist som var til stede, som ikke ønsker å kommentere saken.

Powered by Labrador CMS