Rasmus Emborg, internasjonal redaktør i Watch Media, ser fram til å få den svenske satsingen opp å gå.

Watch Media lanserer FinansWatch i Sverige

Det danske mediehuset fortsetter sin internasjonale ekspansjon.

Publisert Sist oppdatert

– Sverige har lenge vært på vår radar, og vi er trygge på at det er behov for et medie som går tett på bransjen. Derfor ser vi FinansWatch som det opplagte første skritt inn i det svenske markedet. Vi gleder oss veldig til å komme i gang, sier Watch Medias administrerende direktør, Anders Heering, i en pressemelding.

Redaktør på plass

Den svenske utgaven vil få Jesper Mothander som redaktør. Han kommer fra næringslivsavisen Dagens Industri.

– Vi er veldig begeistret for å få et journalistisk fyrtårn som Mothander i spissen for vårt første svenske medie. Med ansettelsen av ham er vi klar til å ta neste skritt i vår internasjonale utrulling, sier Rasmus Emborg, internasjonal redaktør i Watch Media.

Største avishus

Watch Media er eid av Danmarks største avishus, JP/Politikens Hus. I hjemlandet utgir Watch Media 17 digitale abonnementsmedier, som samlet utgjør Danmarks største næringslivsredaksjon. I Norge driver selskapet i alt syv medier.

Den norske organisasjonen teller snart 40 medarbeidere. Resten av Watch Medias i alt 225 medarbeidere arbeider fra København, Brussel, New York, Frankfurt, Köln og Aarhus – og altså snart Stockholm.

Den svenske redaksjonen vil samarbeide tett med kollegaene Danmark og Norge, opplyser Watch Media.

Journalisten kunne tidligere denne uken fortelle at den norsk delen av Watch Media i fjor fikk et driftsunderskudd på 29 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS