Domenestrid om spillnettsted

Edda gir ikke slipp på Gamer.no helt uten videre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som Journalisten fortalte mandag formiddag har Gamer.no innledet samarbeid med A-pressens Mediehuset Digital. Etter å ha brutt med Edda Digital fant mediehuset og Gamer sammen denne uken.

– Vi bestrider at de har rettighetene til navnet. Dette er en sak vi er i tett dialog om, slik at vi kan gjøre opp samarbeidet hvor vi eide 50 prosent. Det er ikke avgjort ennå, og vi er i kontakt med advokater, sier administrerende direktør Terje Haug i Edda Digital.

Krever samtykke

Erland Bakke i Mediehuset Digital sier til Journalisten at de ser det annerledes enn Edda og mener de har rettighetene til selskapet som nå er oppe og står igjen under sitt eget domene.

Det mener Haug er feil. Han mener at Gamer og Mediehuset digital må ha skriftlig samtykke fra dem for å kunne bruke domenenavnet, i hvert fall fram til partene er kommet til enighet.

– Vårt samarbeid må oppløses og partene må bli enige om hvordan dette skal drives videre først. Derfor ble vi sjokkert når noen nå har valgt å bruke domenenavnet videre. Dette eier vi en halvdel av.

Eid av gründeren

Gamer-gründer Tor-Steinar Nastad Tangedal avviser påstandene til Edda Media:

– Det har aldri vært noen tvil om at domenet er 100 prosent eid av meg som privatperson, det fremgår av all mulig dokumentasjon mellom Edda og meg. Det har vært en partneravtale som har regulert driften av nettstedet, men det har ikke regulert eierrettighetene på domenet. Det er registrert på meg privat hos NORID. Da Harware ble kjøpt, sto det at det var unntak av domener som var med på kjøpet, deriblant Gamer.

Powered by Labrador CMS