– Det er et veldig tøft arbeidsmarked nå, så det er et dårlig tidspunkt å miste jobben på, sier klubbleder i ABC Nyheter Elisabeth Bergskaug til Journalisten. Her sammen med kollega Roger Grosvold.
– Det er et veldig tøft arbeidsmarked nå, så det er et dårlig tidspunkt å miste jobben på, sier klubbleder i ABC Nyheter Elisabeth Bergskaug til Journalisten. Her sammen med kollega Roger Grosvold.

– Dårlig tidspunkt å miste jobben på

Store kutt i ABC Nyheter-redaksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medier24 skriver at redaksjonen i ABC Nyheter vil kuttes fra 19 til 6 medarbeidere.

Kilder bekrefter overfor Journalisten at dette var beskjeden som ble gitt de ansatte på det digitale allmøtet i redaksjonen, torsdag klokka 12.00, med påfølgende avdelingsmøter.

13 redaksjonelt ansatte kan altså miste jobben i ABC Nyheter.

Bekrefter kutt

Ansvarlig redaktør Espen Udland bekrefter overfor Journalisten at de skal gjennom en omorganisering, og at det vil bli nedskjæringer i redaksjonen, men vil ikke bekrefte antallet.

– Jeg bekrefter ikke det, men jeg bekrefter at det blir en nedskalering i selskapet, sier han.

Udland oppgir det dårlige annonsemarkedet som årsak til kuttene.

– Omorganiseringa skjer på grunn av det sviktende annonsemarkedet. Det er helt klart at korona og nedstegninga av Norge har hatt noe å si .

– Hadde det blitt nedskjæringer også uavhengig av koronakrisa?

– Det blir hypotetisk. Det vet jeg ikke.

– Når kan dere gå ut med hvor mange som må slutte?

– Dette jobbes med kontinuerlig. Jeg har ikke noen flere kommentarer til dette nå, sier Udland.

– Dårlig tidspunkt

– Jeg er veldig bekymret for framtidsutsiktene til de redaksjonelle medarbeiderne. Det er et veldig tøft arbeidsmarked nå, så det er et dårlig tidspunkt å miste jobben på, sier klubbleder i ABC Nyheter Elisabeth Bergskaug til Journalisten.

Hun sier at både hun og de andre ansatte er lei seg, at det er en blytung dag.

– Vi har et veldig godt samhold i redaksjonene. De siste årene har det vært veldig god stemning, og vi har skapt et produkt som vi har vært stolte av.

Bergskaug sier videre at trafikken aldri har vært bedre, og at det er et vondt tidspunkt å nærmest legge ned avisa.

– Vi holdt på med et bra prosjekt som hadde en framtid, sier hun.

Ble ikke hørt

Klubblederen sier at NJ-klubben har vært involvert i prosessen, og at hun er fornøyd med involveringen og informasjonen de har fått fra ledelsen. Hun er derimot skuffet over at ledelsen ikke har hørt på redaksjonsklubbens ønske om å satse på ABC Nyheter som avis med få redaksjonelle kutt.

– Vi mener det hadde vært mulig å få til en lønnsom drift av selskapet og samtidig lage god journalistikk og ha en god redaksjon. Så vi er skuffet over resultatet som kom i dag, selvfølgelig er vi det.

Bergskaug sier at ABC Nyheter har relativt få redaksjonelle medarbeidere, men at de har noen av de beste og mest spisskompetente journalistene i Norge. Hun mener det har vært et gode at hver enkelt journalist har fått mulighet til å dyrke sine styrker og fordype seg i saksfelt.

– Det har ført til engasjerte ansatte, og i tillegg blitt gode saker, sier hun.

Powered by Labrador CMS