Fra toppen venstre: Solveig Norberg, Mirja Flodin, Ailo Thomassen, Inga Máret Solberg Åhren, Biret Inger Mathisdatter Eira og Ida Emilie Lindseth.

Talent- og rekrutteringsprogram

Dette er NRKs nye samiske talenter

– NRK Sápmi skal være relevant og viktig for alle samer, og det klarer vi ikke uten gode, samiskspråklige historiefortellere og innholdsskapere, sier programansvarlig Mona Solbakk.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tredje kull er klare for et år med læring for å bli gode journalister og historiefortellere gjennom NRKs samiske talent- og rekrutteringsprogram.

Fra august til juni vil de seks kandidatene bli bedre kjent med både journalistikken, mediebransjen og de samiske språkene, skriver NRK i en pressemelding.

Årets kandidater har en bred samisk bakgrunn. Kandidatene er alle mellom 18 og 22 år, og til sammen representerer de både geografisk bredde og språklig mangfold.

– Det å få muligheten til å jobbe i Sápmis største mediehus blir utrolig spennende. Jeg gleder meg til å samarbeide og lære fra dyktige og erfarne NRK-kolleger, ikke minst å jobbe med utvikling av samisk medietilbud for spesielt barn og unge, sier Ida Emilie Lindseth – en av de de seks i talent- og rekrutteringsprogram.

Ansvarlig for programmet, Mona Solbakk, er veldig fornøyd med at de har fått med deltakere med forskjellig samisk språkbakgrunn.

– Vi ønsker å bli bedre på lule- og sørsamisk, og har ambisjoner om å øke tilbudet vårt på de språkene. Derfor er vi helt avhengig av gode sør- og lulesamiskspråklige journalister innen alle sjangre, fra innhold for barn og unge til underholdning og nyheter. NRK Sápmi skal være relevant og viktig for alle samer, og det klarer vi ikke uten gode, samiskspråklige historiefortellere og innholdsskapere, sier Solbakk.

Hun legger til:

– Etter to år kan vi se at talentprogrammet fungerer. Av fjorårets kull har tre fått tilbud om fast ansettelse i NRK, avslutter Solbakk.

Powered by Labrador CMS