Mattias Mellquist går fra jobben som redaktør i Vestby avis til redaktør i Amta. Foto: Privat

Mattias Mellquist ser fram til mer lagarbeid når han blir redaktør i Amta

NY JOBB: Redaktøren for Vestby avis får flere kolleger og mer å holde styr på som redaktør i Amta. Han håper likevel å få tid til å skrive.

Publisert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I juni tar Mattias Mellquist over som ansvarlig redaktør i Akershus Amtstidende (Amta), etter Felicia Øystå. De siste seks årene har Mellquist vært redaktør i Vestby avis, før det var han nyhetsjournalist, sportsjournalist og sportssjef i Moss Dagblad.

Les om flere med ny jobb her.

– Gratulerer med ny jobb, er du spent?

– Ja, jeg både gleder meg og gruer meg litt. Jeg har jo likt meg veldig godt her i Vestby avis, men det blir fint å komme til en litt større avis med litt andre muligheter.

– Hva blir mest annerledes?

– Det blir større team og mer lagarbeid. I tillegg blir det nok mer administrativt nå, og mindre tid til skriving. Jeg ønsker fortsatt å skrive en del, men det er jo også fordelen med å stå øverst – da kan jeg bestemme litt selv også. Jeg trenger kanskje ikke å ta de store gravesakene, men jeg kan skrive andre saker. Jeg tror det er viktig at også redaktøren bidrar i produksjonen.

– Hva gleder du deg mest til?

Det blir nok mange nye utfordringer. Man har godt av å utfordre seg selv. Det har vært seks tøffe år her, men nå kjenner jeg kommunen godt og det er greit å bli kjent med et annet område. Jeg gleder meg også til å ha flere kolleger. Nå sitter jeg mye alene på jobben. Det kan være litt ensomt og av og til demotiverende.

– Hva slags utfordringer venter deg?

– Den største utfordringa blir å løfte avisen digitalt, og samtidig ikke glemme papiravisen for tidlig. Det er noe alle aviser må jobbe med. Jeg kommer til en veldreven avis som er på god vei med å få leserne over på digitale flater.

– Hva kan de ansatte vente seg av deg som leder?

– De vil få en leder som er positiv og ivrig, og som gjerne løper i forkant. Jeg prøver å være inkluderende, liker at vi snakker sammen om ting, og tar avgjørelser felles. Jeg har vært innom idrettsverden og mener jeg kan se hvem som er selvgående, og hvem som trenger en liten ekstra klapp på skuldra.

–Amta kommer ut fem dager i uka. Vil du gjøre noe med frekvensen?

– Jeg ser jeg ikke bort ifra at det kan skje. Det blir nok en sak med meg, styret og klubben. Dette er noe alle landets aviser diskuterer.

– Opplaget til Vestby avis har økt med nesten 30 prosent det siste året. Vil du prøve på noe liknende i Amta?

– Nei, det tror jeg ikke jeg kan satse på. Det er noe spesielt med aviser som bare kommer ut en dag i uka. Men jeg vil være offensiv og si at vi har gode muligheter til å øke opplaget.

Powered by Labrador CMS