Alexander Gjermundshaug blir ny toppsjef i Amedia-avisen Østlandets Blad.

MEDIEFOLK:

Alexander Gjermundshaug blir ny Østlandets Blad-redaktør

Forlater Nationen etter åtte år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Alexander Gjermundshaug (38) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Østlandets Blad (ØB) på Ski, skriver Amedia i en pressemelding.

Han kommer fra stillingen som utviklingsredaktør i Nationen.

– Det her er en utrolig spennende jobb, som jeg gleder meg veldig til å ta fatt på. Nå ser jeg spesielt fram til å bli kjent med folka i ØB. Samtidig er det trist å forlate mine gode kolleger i Nationen. Jeg ser tilbake på åtte fantastiske og lærerike år, sier Gjermundshaug i presseemeldingen.

I Nationen har Gjermundshaug hatt flere roller, blant annet som konstituert nyhetsredaktør og reportasjeleder. Han har også mange års bakgrunn fra Romerikes Blad, der han har vært journalist, frontsjef og nyhetsleder.

– ØB er en avis med lange tradisjoner i et spennende vekstområde. Jeg er imponert over den jobben som gjøres i dag. Det er åpenbart en gjeng med flinke folk, så forholdene ligger godt til rette for at vi sammen kan få til vekst i tida som kommer sier Gjermundshaug.

Østlandets Blad er Follos største lokalavis, med 16 ansatte og cirka 9.100 abonnenter.

– Avisa har i over 100 år vært en viktig premiss for å skape stolthet og identitet for alle som bor i Nordre Follo kommune og nærliggende områder. Det gjør den fortsatt. Jeg er trygg på at Alexander og hans kolleger vil bli et godt lag til å videreføre denne viktige oppgaven, sier styreleder i Østlandets Blad og regiondirektør i Amedia, Petter Christian Saugstad.

Gjermundshaug overtar jobben etter Martin Gray, som tidligere i år ble ny ansvarlig redaktør i Dagens Medisin.


Powered by Labrador CMS